Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Valkosuklaa-passionkakku


Tätä valkosuklaa-passionkakkua on tehty monen monta kertaa ja edellenkin se jaksaa ihastuttaa raikkaudellaan. Passion on vaan hedelmien parhaimmistoa!




Valkosuklaa-passionkakku      
n. 50 kpl leivoksia    gluteeniton


Pohja
1 dl pistaaseja kuorittuna
1 dl mantelijauhetta
1 dl perunajauhoja
6 valkuaista
3 dl tomusokeria

Täyte
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
400 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua

Kiille
6 liivatelehteä
4 prk (á 125 g) mangososetta (esim. Semper)
4 passionhedelmää
2 dl täysmehua (mukana passionhedelmää)
2 rkl sitruunamehua

Jauha kuoritut pistaasit tehosekoittimessa. Tarvitset valmista jauhetta 1 dl. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri vatkauksen aikana.
Kääntele kuiva-aineseos hellästi valkuaisvaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperoituun suorakaiteen muotoiseen suorareunaiseen uunivuokaan (n. 24 x 36 cm, korkeus vähintään 6 cm). Itse tein alhaalla olevan ohjeen mukaisesti kaksi kakkua leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 min. Kuohkea pohja laskee jäähdyttyään.
Liota täytteen liivatteita runsaassa kylmässä vedessä 10 min.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa tuorejuustoon. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Älä keitä. Sekoita hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täyteeseen.
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään hyytymään (n. 4 tuntia)
Upota kiilteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. '
Yhdistä mangososeet, passionhedelmien sisukset ja täysmehu.
Liuota kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana soseen joukkoon. Levitä kiille kakun pinnalle. Nosta vuoka takaisin kylmään vähintään 2 tunniksi. Leikkaa kakku n. 4 x 4 cm:n kokoisiksi leivoksiksi ennen tarjoilua.

Voit tehdä leivonnaisen myös pyöreisiin ( 24 cm) leivinpaperoituihin irtopohjavuokiin. Annoksesta tulee 2 pyöreää kakkua. Voit tarjota ne leikkaamattomina.

Resepti on Maku-lehdestä 2/2010.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Aivan kerrassaan IHANA ohje! Ja superhyvän näkönen kakku : ))

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta