Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Ahvenanmaan näkkileipää


Käväisimme viikko sitten Ahvenanmaalla pikavisiitillä. Tähän aikaan vuodesta siellä ei lasten kanssa oikein tahdo keksiä tekemistä, mutta onneksi saarelta löytyy ihania kahviloita ja iltaravintolamme oli nappivalinta, näistä lisää myöhemmin. Onnistuin saamaan ravintolassa syömämme näkkärireseptin kotiinviemisiksi ja olen koukuttanut itseni jo täysin tähän terveelliseen ja äärimmäisen helppotekoiseen näkkäriin. Nauttikaa!



Näkkäri   gluteeniton

2 dl seesaminsiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
4 dl maissijauhoa (ei maizenaa vaan maissijauhoa)
1 dl extra virgin oliiviöljyä
3 dl vettä
2 tl Maldon suolaa tai muuta hyvää merisuolaa jauhettuna
mausteeksi laitoin vielä 2 tl kuminaa, mutta tähän voi lisätä vaikka mitä, oman mielen mukaan.

Sekoita kaikki ainesosat tasaiseksi tahnaksi. Ota kaksi uunipeltiä ja leivinpaperit. Levitä tahna nuolijalla mahdollisimman ohueksi levyksi leivinpapereille. Tästä tulee lähes kaksi pellillistä, 150-astetta ja 1 tunti.  Nam!                                                                                                                                                                        
        
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Pekka teki näkkäriä eilen: ihan sikahyvää!!! Pojatkin tykkäsi. Toimi loistavasti bouillabaissen kanssa.

    VastaaPoista
  2. Tuntuu toimivan melkein minkä kanssa vain :), kolme pellillistä on jo tehty eikä loppua näy.

    VastaaPoista
  3. Mitä jos maissijauhon korvais mantelijauhoilla? Toimisiko? Olisi sitten myös vähähiilihydraattinen...

    VastaaPoista
  4. Sama kävi mielessäni ja kokeilin, mutta näillä suhteilla ei onnistunut. Näkkäristä tuli tummanpuhuvaa ja maistui hieman kärvähtäneeltä. Jos löydät hyvän idean jolla saadaan tämä vähähiilariseksi niin laitahan viestiä. Tätä kun tulee syötyä aika paljon :)

    VastaaPoista
  5. Oi, tätä on pakko keliaakikon kokeilla. Odotan sitä karppiversiota....

    VastaaPoista
  6. Hei Tarja, http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.com/2011/07/karppinakkaria-karppaus-valimeren.html. Nyt nappasi :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta