Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Melanzane alla parmigiana - Munakoisopaistos


Ostoskassiini putosi taas valtaisa pussillinen tummanpuhuvia munakoisoja. Tätä on tehty moneen kertaan talven aikana ja aina hieman eri resepteillä. Suuressa osassa reseptejä munakoisot itketetään ja sitten leivitetään ja paistetaan pannulla. Olen todennut, että näin arkiruoaksi tehdessä siihen menee aivan liikaa aikaa. Enkä ole huomannut itkettämisestä olevan mitään hyötyä, kun eivät ole kitkeriä olleetkaan. Tämä onkin sitten varmaan niiden kaikkien reseptien kombinaatio. Kasviskiintiöt täyttyvät heilahtamalla ja ehkä juustokiintiötkin, mutta niitä ei tietenkään lasketa. Tällaisella parmesan ja mozzarella määrällä ei voi tulla kuin hyvää. Toimii hyvin itsekseen tai vähän pienempänä annoksena pihvin kera ja useamman päivän myös lämmitettynä hyvää.



Munakoisopaistos

5 isoa munakoisoa
3 mozzarellapalloa
300 g juuri raastettua parmesanjuustoa
ruukku basilikaa
merisuolaa ja pippuria

Tomaattikastike:
5 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli
2 sellerinvartta
2 porkkanaa
4 tlk tomaattimurskaa (á 400g)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
pippuria

Leikkaa munakoisot 1/2 cm vahvuisiksi siivuiksi pitkittäin. Grillaa munakoisosiivut vähintään kahdessa erässä grillivastuksen alla pehmeäksi n. 15 min. 
Tee tällä välin tomaattikastike. Pienistä sipuli, sellerinvarret ja porkkanat ja paista oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää tomaattimurska ja mausta. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 10 minuuttia.
Kuumenna uuni 175-asteeseen. Laita aineet kerroksittain isoon n. 40 x 20 cm kokoiseen ja 7 cm syvään uunivuokaan: pohjalle munakoisoviipaleita, sitten tomaattikastiketta, mozzarellaa ja lopuksi kourallinen parmesania ja osa basilikasta. Tee kolme tällaista kerrosta. Levitä päällimmäiseksi loput tomaattikastikkeesta ja parmesaanista. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 20 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 30 minuuttia.
Ota vuoka uunista ja anna paistoksen levähtää noin 10 minuuttia. Tarjoa reiluina annoksina.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ihania reseptejä sulla Johanna! Tätä(kin) pitää testata ehdottomasti, kunhan saadaan keittiö valmiiksi.

    Terv. Anna

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis! Kerro sitten miten maistui ;) Toivottavasti remontti on loppusuoralla. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta