Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Risotto ai funghi


Tämä on ollut meidän perheen ehdoton risottosuosikki ja ansaitusti sai valtaisat ylistykset myös ystäviltämme. Risotto on myös lasten mieleen, joten nappaa osa toiseen kattilaan ennen vermutin lisäystä. Resepti on Hyvän maun rajoilla -kirjasta, joka on pullollaan toinen toistaan parempia reseptejä.
Risotto tarjoiltiin kokonaisena paistetun naudan ulkofileen, persiljapeston ja välimeren tomaattien kera.



Risotto ai funghi

50 g herkkutatteja
n. 1/2 kg tuoreita metsäsieniä, kanttarelleja tai suppilovahveroita          kirjan ohjeet sieniin
--------------------------------------

100 g herkkutatteja pakastimesta             todellisuudessa käytin näitä
200 g suppilovahveroita pakastimesta
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
merisuolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
3/4 l kanalientä
100 g voita
1 punasipuli hienoksi silputtuna
250 g risottoriisiä (esim. arborio)
4 cl kuivaa valkoista vermuttia
100 g tuoretta raastettua parmesanjuustoa

Paista valkosipuli ja tatit kevyesti pannulla oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunanmehu.
Sulata puolet voista ja lisää loraus oliiviöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja pyörittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää tatit ja sipulit. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen kanalientä kunnes riisi on samettisen märkää "al dente". Lopuksi lisää metsäsienet (suppikset), loppu voi, runsaasti parmesania ja  kuiva vermutti.
Sekoita ja tarjoile!                                                                                                        
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Pehmeä, oikeaoppisesti valmistettu risotto on kyllä maukas ruoka. Itse kyllä sorrun tekemään "pyttipannu-risottoa" eli risottoon laitetaan kaikenlaista mitä kaapista löytyy; kinkkua, chorizoa, edellisenä päivänä keitettyä pizzakastikkeen loppua jne...

    VastaaPoista
  2. Arvaa vain miten usein meillä tehdään juuri noin. Tyttäreni "lempiruokaa" on makkarasipatti, mikä tarkoittaa juuri kaapin perältä löydettyjä herkkuja riisillä :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta