Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Taivaallinen mudcake


Siitä onkin vierähtänyt hetki, kun viimeksi väänsin suklaakakkua. Tämän kakun jälkeen voin sanoa, että enää ei vierähdä noin pitkiä aikoja. Olen aikoinaan löytänyt tämän Suklaapuoti Chjokon reseptin jostakin netistä, pitäisi varmaan joskus poiketa kyseisessä kaupassa tutustumassa valikoimaan.
Mutakakku kuuluu ehdottomiin lemppareihini, pidän muutenkin erityisesti tummasta suklaasta ja tässähän sitä on. Sen verran olin keittiöstä poissa kun kakku oli uunissa, että hieman lyhyempikin paistoaika olisi riittänyt. Kakku oli kypsynyt myös sisältä, mutta maistui siltikin hyvältä. Hieman vielä kermaista vaniljajäätelöä viereen, voiko oikeasti joku olla näin hyvää?



Mutakakku

150 g tummaa suklaata min. 60 %
150 g voita
2 rkl kahvilikööriä
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (ei sokerillisia)
2 rkl vahvaa kahvia (espressoa vaikka)
1 dl gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl tummaa muscovadosokeria
3 kananmunaa
tomusokeria koristeluun

Sulata rasva kattilassa ja paloittele suklaa mukaan. Sekoita ja anna palojen sulaa joukkoon.
Lisää seokseen kahvilikööri, kaakaojauhe, kahvi ja sekoita. Sekoita vehnäjauho, suola ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi seokseen.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele munavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon ja sekoita varovaisesti.
Kaada taikina 22cm irtopohjavuokaan ja laita uuniin 175-asteeseen keskitasolle n. 30 minuutiksi. Kumoa jäähtyneenä ja koristele tomusokerilla. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera.

Maistuu hyvältä kahvin kanssa ja ilman, mutta todellinen makunautinto löytyy portviinin ja suklaakakun väliltä.

Edit: Versio 2 tehty 5 minuuttia lyhyemmällä kypsennysajalla ja vieläkin saisi olla lyhyemmän ajan uunissa eli versio 3 kokeillaan sitten 20 minuutilla.                                                                                                                                            
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tämä on ihan loistoresepti, bongasin sen itse joskus Olivia-lehdestä. Jostain kumman syystä se keikkuu meikäläisen blogin suosituimipien reseptien listalla, yhä vaan, vaikka olen blogannut sen joskus 2007...

    Noi paistoajat on aika ketkuja, riippuu aina uunista ja välillä vissiin siitä millä tuulella se uuni sattuu olemaan.

    Kiva viikonlopun aloitus! :)

    VastaaPoista
  2. Hei Tusia, Oliviastako sen sitten poiminkin. Olin vain käsinkirjoittanut reseptin ja kirjoittanut siihen Suklaapuoti Chjokon resepti. Silloin ei vielä tiennyt, että lähdetiedot olisi hyvä olla olemassa:)
    Totta puhut uuneista, mutta tämä menee kyllä uuniluukun toisella puolella olevan rouvan piikkiin. Mitäs lähdin tekemään jotakin muuta kesken suklaakakun paiston. Siitäs sain!

    Oikein mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa