Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Unelmien tiramisu


Löysin Citymarketista gluteenittomia savoiardikeksejä, mahtavaa! Tässä siis mahtava pääsiäisjälkkäriohje, jos mämmi ei tunnu tänäkään vuonna oikealta vaihtoehdolta. Jos käytät tavallisia keksejä ohje toimii sellaisenaan. Gluteenittomia keksejä käytettäessä jouduin tuplaamaan nesteen määrään (kahvi, marsala ja sokeri). Tuntuvat olevan tiiviimpää rakennetta kuin tavalliset. Resepti napattu Oliviasta.



Tiramisu

noin 26 savoiardikeksiä tavallisia tai gluteenittomana
Neste:
1 dl vahvaa kahvia  (jos käytät gluteenittomia, tee tupla-annos nestettä)
2 rkl marsalaviiniä
1 rkl sokeria
Täyte:
4 munankeltuaista
1 dl sokeria
2 rkl marsalaviiniä
500 g mascarponejuustoa
2 munanvalkuaista
Pinnalle:
tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri ja marsalaviini.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Huomioi, että valkuaista käytetään vain kaksi. Mittaa keltuaiset ja sokeri kulhoon ja aseta kulho vesihauteeseen kattilan päälle. Vatkaa seos kuohkeaksi. Vaahto on sopivan kuohkeaa, kun pintaan vedetty viiva pysyy hetken näkyvissä. Nosta kulho vesihauteesta. Keltuaisseokseen ei saa joutua vettä. Katso, ettei kulhon pohja ota kiinni vesihaudekattilan pohjaan. Vatkaa keltuaisia vesihauteessa koko ajan. Jos haude on liian kuuma, kananmunat kypsyvät liian nopeasti ja kokkaroituvat. Nosta kulho hauteesta heti kun vaahto paksuuntuu.
Sekoita mascarponejuusto ja täytteen alkoholi keskenään. Sekoita juustoseos keltuaisvaahdon joukkoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto muun täytteen sekaan.
Varaa valmistus- ja tarjoiluastiaksi noin 1,5 litran vetoinen korkeareunainen vuoka. Kaada kahviseos laakealle lautaselle ja kasta keksit molemmin puolin kahviin. Kasta keksejä sitä mukaa kuin ladot ne vuokaan. Keksit muuttuvat hetkessä löysiksi ja vaikeiksi nostella. Kun käytät gluteenittomia keksejä, joutuu niitä liottelemaan huomattavasti pidempään. Levitä kerros keksejä vuoan pohjalle.
Levitä kolmasosa täytteestä keksien päälle. Tee samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Päällimmäiseksi tulee täytettä.
Nosta vuoka jääkaappiin ja anna tekeytyä noin kolme tuntia. Siivilöi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta. 

Vinkki: Marsalaviinin voi korvata konjakilla, rommilla tai amaretolla, mutta marsala on loistavaa tässä.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa