Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kesäkurpitsalettusia chilillä - Gluteenitonta ruokaa koko perheelle -kirja


Kun kesä alkaa niin grilli kuumenee meillä lähes päivittäin. grillissä on kanaa, pihviä tai kalaa. Ongelmaksi muodostuu erilaisten lisukkeiden keksiminen, ettei aina olisi samaa grillattua kesäkurpitsaa. Päivällä riittää pelkkää salaatti, mutta illalla olisi kiva syödä jotakin lämmintä lisuketta, mielellään kasviksista.

Tämä löytyi kirjasta Gluteenitonta ruokaa koko perheelle. Kirjassa on monta hyvää lisukevaihtoehtoa kesälle, mukavan näköisiä kakkuja ja myös vinkkejä gluteenittomaan leivontaan. Varsinaisia leipäohjeita ei kirjassa ollut. Aika monessa ohjeessa käytetään riisijauhoseosta, jonka sekoitusohje mainitaan kirjassa. Ehdottomasti seuraavana kokeilulistalle menee mielenkiintoisen oloinen Bataattikakku, joka tarjoillaan lämpimänä voin kanssa. Oiva kirja gluteenittomia reseptejä tarvitsevalle, mutta myös viljoja karttavalle. Pienenä miinuksena mainattakoot, että muutamassa reseptissä käytettiin soijakastiketta, joka sisältää normaalisti vehnää. Gluteeenitontakin löytyy, mutta tarkkana pitää olla.

Ensimmäisenä otin kokeiluun kesäkurpitsalettuset, jotka olivat helpot, nopeat ja erittäin maistuvat. Ohjeessa lettujen kanssa tarjoiltiin tomaattikastiketta, mutta koska chilikaipuuni on huipussaan korvasin tomaatin makealla chilikastikkeella, joka sopi loistavasti lettujen kera. Grillattua kanaa ja kesäkurpitsalettuja, hyvää.


Kesäkurpitsalettuset
8-10 kpl

5 dl kesäkurpitsaraastetta
1 kevätsipuli
4 viipaletta prosciuttoa tai muuta kinkkua (käytin prosciuttoa)
2 reilua rkl oliiviöljyä
2 kananmunaa
2 reilua rkl vaaleaa riisijauhoa
2 reilua rkl parmesaaniraastetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
 2 tl hienonnettua basilikaa
 paistamiseen oliiviöljyä

Tarjoiluun
tomaattikastiketta (makeaa chilikastiketta) ja ranskankermaa

Kaada raastettu kesäkurpitsa siivilään, painele siitä ylimääräinen kosteus ja jätä valumaan.
Leikkaa kevätsipuli ja kinkku hyvin hienoksi silpuksi.
Sekoita öljy, kananmunat, riisijauho, parmesaani, suola ja ripaus mustapippuria suuressa kulhossa. Vatkaa, kunnes taikina on tasaista, kaada sitten joukkoon kesäkurpitsa, kevätsipuli, prociutto ja basilika ja sekoita hyvin.
Kuumenna pinnoitetussa paistinpannussa hieman öljyä keskilämmöllä ja paista taikinasta pieniä lettusia molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.
Tarjoile lettuset lämpiminä tomaattikastikkeen (makean chilikastikkeen) ja ranskankermanokareen kanssa.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta