Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Vappuaamiainen


Meidän vappuaamiaisemme on jo muutamana vuotena ollut normaalia niukempi, koska siirryimme nauttimaan vappulounasta ravintolaan jo klo 12. Tämän vapun aamiaiseen kuului kalamoussekakku ja mansikoita kuohuviinin kanssa. Kakun ohje on Valion sivulta. Tein pohjan gluteenittomasta näkkäristä, mutta olisi varmaan parempi tummasta makeasta leivästä, sellaista on kuitenkin vaikea löytää gluteenittomana. Kalana käytin kylmäsavulohta. Kakku maistui ihanan raikkaalta.
Alkaa muuten tuo kuohuviinikiintiö olemaan täynnä tai ainakin näin vapun jälkeen tuntuu siltä. Mitenkäs teillä?


Kalamoussekakku

Pohja
150 g makeaa limppua, esim. Maalahden tai hapankorppuja tai gluteenitonta näkkäriä/leipää
75 g voita

Täyte

4 liivatelehteä
150 g kylmäsavustettua tai graavattua siikaa tai lohta tai kevytsuolattua sillifileetä
1,5 tl sitruunapippuria
1 (100 g) punasipuli
200 g kurkkua
1 iso (200 g) hapahko omena
1 rasia (200 g) ruohosipuli -tuorejuustoa
1/2 dl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa

Koristeluun
herneen- tai auringonkukanversoja, pieniä salaatin- tai rucolanlehtiä tai kurkku- ja punasipulikuutioita

Hienonna limppu tai hapankorput monitoimikoneessa tai raasta limppu. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan n. 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kala. Mausta se pippurilla. Hienonna punasipuli. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin kala ja tuorejuusto. Lisää seokseen puolet sitruunamehusta.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdet kuiviksi. Kuumenna loppu sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.
Anna hyytyä jääkaapissa 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta