Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Aidon maun juurilla - Parsakaali, kukkakaali, pekonisalaatti




Ensimmäisenä ihastuin Aidon maun juurilla -kirjan kansiin, sitten sen sisältöön ja myös kirjan selkeä taitto miellytti suunnittelijan silmääni. Pääosaa näyttelevät vihannes- ja hedelmätarhan tuotteet sekä luonnon ilmaiset antimet, joita käytetään uusilla tavoilla myös lihan kanssa. Juuri SE keittokirja minkä tarvitsen grillikesäni toteuttamiseen. Kirjasta löytyy monipuolisesti suolaisia keittoja, salatteja ja lämpimiä lisukkeita, mutta myös jälkiruokia ja säilykkeitä. Kyläilemässä olleet ystäväni lankesivat myös tähän kirjaan ja lisäsivät sen ostoslistalle. Jos minulla olisi leima Hellan ja viinilasin välissä suosittelee, niin löisin leiman tähän.

Grillissä kuumeni possun ulkofilepihvit halloumin kera ja lisukkeeksi tehtiin:

Päivän asu: kulho - Marimekko Siirtolapuutarha, salaattiottimet - Fiskars Functional Form

Parsakaali - kukkakaali - pekonisalaatti

Eri värisiä kukkakaaleja (kotimaisena oli saatavilla vain valkoista, joten sitä käytettiin)
1 pieni parsakaali
1 pkt pekonia
1 pieni sipuli tai pala salaattisipulia
1,5 dl rusinoita

Kastike:
2 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria

Leikkaa kukkakaalista ja parsakaalista kukintoja kulhon pohjalle. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Ruskista pekoni pannulla tai grillissä ja laita talouspaperin päälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt pekoni pieniksi paloiksi ja lisää salaattiin rusinoiden kanssa.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua.                                                                                                                                                        
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Pakko vielä tulla tännekin hehkuttamaan tätä, mielettömän hyvä salaatti! Ehta kesähitti.

    VastaaPoista
  2. Tulipahan mieleen, että paras keittokirja, johon itse olen törmännyt on Sara La Fountainin Passion for food. Resepteissä on amerikkalainen leima, mutta ovat kohtuullisen simppeleitä ja ainekset löytyvät vähän pienemmästäkin kaupasta. Meillä kirja on ollut suuri hitti :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jossakin vaiheessa selaillut sitä, mutta valitettavasti sitä ei löydy hyllystäni, vielä :)Muistelen, että siinä oli kyllä hyviä reseptejä ja pidin kovasti siitä miltä kirja näytti. Taisi olla kaverillani, mikä on lempparisi siitä?

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta