Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Chiliä ja parsakaalia


Minä en suinkaan ole kääntymässä kasvissyöjäksi, vaikka blogi pursuaakin kasvisreseptejä näin kesällä. Käväisin tänään muutamassa kaupassa etsimässä parsakaaleja tähän salaattiin. Ensimmäisessä oli espanjalaisia parsakaaleja, joiden paras aika oli ollut ehkä viikko sitten. Siellä ne keltaisen ruskeina möllöttivät hyllyssä muovissaan. Käsittämätöntä miten itseään kunnioittava hevi-osaston hoitaja antaa sellaisten olla siellä. Seurasi siirtyminen toiseen kaupaan. Hyllyssä täydelliset, ihanan vihreät kotimaiset parsakaalit ja kilohinta lähes sama.

Onneksi löytyi ja sain kokeiluun tämän chili-parsakaalilisukkeen ohjeen. Ohje on Pomminvarmat-kirjasta, josta lisää myöhemmin. Tämä oli hienostuneen makuinen, voisin kuvitella nauttivani grillattujen katkarapujen tai kalan kanssa. Tänään tätä nautittiin Hereford jauhelihapihvien kanssa.

Päivän asu: Salaattikulho Sagaform


Chili-parsakaalia

2 parsakaalia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl mantelilastuja
1 sitruuna
2 mietoa chiliä
1 dl oliiviöljyä
karkeaa merisuolaa
mustapippuria

Irrota parsakaalista nuput ja suikaloi valkosipulinkynnet ohuiksi. Paahda mantelilastuja pannulla hetken aikaa. Viipaloi sitruuna ohuiksi siivuiksi. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat. Pilko chili renkaiksi.
Täytä iso kattila vedellä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä nuppuja 2 minuuttia. Nosta parsat nopeasti reikäkauhalla vedestä ja jäähdytä jääkylmässä vedessä. On tärkeää, että kypsyminen pysäytetään tässä vaiheessa kokonaan. Valuta parsakaalit siivilässä ja anna kuivua kauttaaltaan.
Siirrä parsakaalit kulhoon, ripottele päälle 1/2 dl oliiviöljyä ja reippaasti suolaa ja pippuria.
Kuumenna parilapannu hohkaavan kuumaksi. Paista parsakaalit pienissä erissä välillä käännellen. Parsakaalit saavat hiillostua hieman sieltä täältä.
Lämmitä loput oliiviöljystä toisella pannulla ja paistele siinä valkosipulia ja chilejä, kunnes valkosipuli alkaa hieman ruskistua. Älä polta.
Kaada kuuma öljy valkosipulien ja chilien kanssa kuumien parsakaalien päälle. Sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja sitruunasiivuilla. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpoisenä.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Tätä on tehty useasti erään enkkuohjeen mukaan, sairaan hyvää, aivan taivaallista. Suolaa vaan reilusti. Olkaa tarkkana sen kypsyyden kanssa että ei mene ylikypsäksi

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta