Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Marengilla hunnutettu raparperipiiras


Lämpötila kohoaa ja 30-asteen raja on rikottu. Tätä on odotettu koko talvi, joten nyt nautitaan täysillä.

Tässä vielä yksi raparperipiiraan ohje. Ohje on jo aiemmin postaamastani Aidon maun juurilla -kirjasta. Käytin täytteen sokerina intiaanisokeria ja jätin pähkinärouheen allergian vuoksi pois. Meidän piirakkaan riitti 1 l raparpereja.




Raparperipiiras

Pohja:
1 dl sokeria
200 g voita
1 muna
n. 5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5 l raparperin paloja
n. 2 dl ruskeaa sokeria
1tl kanelia
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl pähkinärouhetta
muutama nokare voita

Marenki:
3 valkuaista
6 rkl sokeria

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää paloiteltu rasva sormenpäillä nyppien niin, että seos on tasarakenteista. Lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuokaan.
Valmista täyte sekoittamalla täytteen aineet keskenään ja kaada täyte pohjan päälle. Paista piirasta 225-asteessa uunin alimmalla ritilällä n. 30 min. Ota piiras uunista ja valmista marenkikuorrute.
Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri loppuvaiheessa. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Pursota tai nostele lopuksi marenki piiraan päälle. Kypsennä vielä 225-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes marenki saa hieman väriä. Nauti kylmänä vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kanssa.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta