Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Simpukat vastaan minä 0-1


Kun kerran ilmastovastaava ei kuuntele minua ja pidä hellenappia pohjassa, niin on pakko siirtyä hetkellisesti sisäruokailuun.

Ajattelin vaihteeksi kokeilla jotakin ns. rajatapausta. En ole koskaan ollut mikään simpukoiden ystävä, joten kokeilut ovat jääneet vähin. Mutta niin se vaan on, kun ikää karttuu, niin maku muuttuu. Nehän olivat ihan ok. Maistoin varmuuden vuoksi ennen sekaan laittamista. Simpukat olivat Pirkan öljyssä olevia savustettuja simpukoita. Pirkan sivulta en kyseistä tuotetta enää löytänyt. Toivon mahani takia, että on poistunut vasta hiljakkoin valikoimasta. Ehkä jonankin kauniina päivänä tykkään vielä sinisimpukoistakin, ostereista puhumattakaan. En vain ole saanut tarpeeksi hyviä...vielä. Risotto maistui muuten lapsillekin. Resepti jälleen Aidon maun juurilla -kirjasta.


Tomaatti-äyriäisrisotto

1 iso sipuli
1 fenkoli
5 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä (Arborio)
0,1 g sahramia
2 dl valkoviiniä
2 dl vettä
1 dl kermaa
1-2 tl suolaa
n. 1 rkl sokeria
50 g parmesanjuustoa
n. 180 g kuorittuja katkarapuja
1 prk (150 g) simpukoita
1 ruukku pehmeävartista timjamia

Hienonna sipuli ja fenkoli pieneksi. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Murskaa valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä hetki sipulia, fenkolia ja valkosipuleita. Lisää risottoriisi, tomaattikuutiot ja sahrami. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
Lisää valkoviini. Kypsennä ilman kantta usein sekoittaen. Lisää vettä, kun valkoviini ja tomaattien neste on lähes imeytynyt. Jatka kypsennystä välillä sekoitellen, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää.
Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Risoton tulee olla koostumukseltaan melko löysää. Mausta risotto suolalla ja sokerilla.
Sekoita lopuksi joukkoon parmesanraaste, valutetut katkaravut ja simpukat sekä hienonnettua timjamia.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta