Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinivinkki - Raimat Vina 43 Tempranillo


Viinityyppi: punaviini
Rypäleet: 100 % Tempranillo
Maa: Espanja
Hinta: 11,99
Avaa muutama tunti ennen nauttimista. Sopii liharuokien, riistan ja juustojen kanssa, mutta käy myös seurustelujuomana.

Tuoksussa kypsää luumua, yrttejä, lakritsia. Maku keskitäyteläinen, pehmeä, mausteinen.

Maahantuojan luonnehdintaa viinistä. Tästä Raimatin sivuille.

Raimat on Euroopan suurin edelleen perheomisteinen viinitila, jolla on viljelyksessään yli 2200 hehtaaria viinitarhoja. Kaikki Raimatin viineihin käytetyt rypäleet ovat peräisin sen omilta tarhoilta, mikä osaltaan takaa tuotteiden korkean laadun. Yli puolet Raimatin viineistä myydään Espanjan ulkopuolella.

Raimatin historia ulottuu vuoteen 1914, jolloin Don Manuel Raventós osti 3000 hehtaaria maata Lleidasta miljoonalla pesetalla ja aloitti viinitarhan kehittämisen. Tila oli alun perin suunniteltu cava-rypäleiden tuotantoon, mutta sen potentiaali muidenkin rypäleiden viljelyssä huomattiin nopeasti. 1960-luvulla Raimat viljeli maillaan kansainvälisiä rypälelajikkeita kuten Cabernet Sauvignon ja Chardonnay. Se otti ensimmäisenä Espanjassa käyttöön samat nykyaikaiset viininvalmistusmenetelmät, joita jo Uudessa Maailmassa käytettiin. 1988 tilalle rakennettiin uusi, erittäin moderni ja ainutlaatuisen näköinen viininvalmistamo.

Viininvalmistusta Raimatin tilalla johtavat nuoret mutta kokeneet viinintekijät: nelikymppinen australialainen Mark Nairn yhdessä 30-vuotiaan katalonialaisen Olivia Salasin kanssa. Raimat on sitoutunut kestävän maatalouden periaatteisiin, eikä tilalla esimerkiksi käytetä torjunta-aineita tai hyönteismyrkkyjä. Viinitarhojen kastelussa käytetään RDI-tekniikkaa (=Regulated deficit irrigation), jossa tarhoja kastellaan jatkuvasti hieman liian vähän. Näin aiheutunut stressi tekee köynnöksistä vahvoja ja saa ne tuottamaan erittäin aromaattisia ja konsentroituneita rypäleitä. Vuonna 2008 Raimat saavutti ’Sustainable Agriculture certificate'n (kestävän maatalouden sertifikaatti).
Lähde: Wennerco

Tässä pätkässä kerrotaan miten Sexual Confusion Technic toimii ekologisena hyönteistorjuntana Raimatin tilalla!


Ensi viikoksi blogi muuttuukin hieman erilaiseksi, mutta luvassa edelleen hyvää ruokaa, viiniä ja ehkä vähän jammailua... tästä lisää huomenna.

Ihanaista viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta