Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Syksyiset lihapullat


Ainoat marjat, joita jäi viime talven jälkeen pakastimeen, olivat puolukat. Jostakin kumman syystä ne eivät kulje meidän perheessä, kuten muut marjat. Taitaisivat kyllä sopia aamusmootheihin siinä kuin kaikki muutkin marjat. 

Löysin puolukka-lihapyöryköiden ohjeen ja tämä oli pakko laittaa välittömään kokeiluun ja näistä tulikin tosi hyviä, ihanan pehmeitä.
Lihapullien vaaleanpunainen kaveri on sinappinen puolukkakastike, joka oli myös aika mukavan makuinen. Käytin Felixin Kruunu majoneesia ja valitettavasti sen keinotekoinen maku ei ole mieleeni. Aina ei vain viitsi alkaa tekemään majoneesia itse. Ensi kerralla koitan creme fraichiä majoneesin sijasta. Reseptit ovat Metsän Makuja -kirjasta.


Puolukka-lihapyörykät

3/4 dl korppujauhoja
1/2 dl vettä
1 dl kermaa
1 sipuli
noin 90 g pekonia
500 g hirven tai naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 muna
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
(muutama katajanmarja murskattuna)
1,5 dl - 2 dl puolukoita

Sekoita korppujauhot, vesi ja kerma. Anna turvota hetki. 
Silppua pekoni ja sipuli ja paista pannulla. Anna jäähtyä. 
Sekoita kaikki aineet tasaiseksi mureketaikinaksi ja lisää lopuksi joukkoon puolukat varovasti sekoittaen. Pyöritä vedella kostutetuin käsin taikinasta lihapyöryköitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista uunissa 225-asteessa noin 15 minuuttia.

-----------------

Sinappinen puolukkakastike

noin 1 dl puolukkasurvosta
3 - 4 rkl vahvaa makeahkoa sinappia
1,5 dl hyvää majoneesia

Soseuta puolukkasurvos sauvasekoittimella oikein hienoksi. Sekoita puolukkasosetta ja sinappia majoneesin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Maistele, jotta saat kastikeeseen sekä sinapin tulista makua että puolukan kirpeyttä. Tarjoa sinappinen puolukkakastike kylmänä esim. lihapyörykeiden dippikastikkeena. Kastike sopii myös salaateille.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa