Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Herkkuja ilman hiilareita - GI-pizzaa


Vähähiilihydraattinen ruokavalio valloittaa maailmaa, mutta laihduttako se? Itse olen muutamaan otteeseen noudattanut kyseistä ruokavaliota, mutta lähes tuloksetta. Toisaalta taas mieheni pudotti samalla useamman kilon. Totuus taitaa olla, että toisilla toimii ja toisilla ei, olisi mukava keskustella joskus asiantuntijan kanssa, että teinkö jotakin väärin. Faktaa kuitenkin on, että olo on huomattavasti parempi kun syö hyviä hiilihydraatteja tai kun jättää suurimman osan pois. Lounasaikaan en voi kuvitellakaan syöväni mitään hiilihydraattipitoista, en edes niitä hyviä. Olen todennut salaattilounaan parhaaksi mahdolliseksi, energiatasoni pysyy hyvänä enkä nukahda lounaan jälkeen tuoliini. Illalla kestän hiilihydraatteja paremmin. Nämä ovat niin yksilöllisiä juttuja, mikä sopii toiselle, ei enää toiselle sovikaan. Jos kuulut ryhmään, joka nukahtaa työpöytänsä ääreen lounaan jälkeen, suosittelen kokeilemaan samaa kuin minäkin.




Herkuttele huoletta -kirja tarttuu vaikeaan haasteeseen. Se yhdistää juhlavan ruokanautinnon painonpudottamisen vaatimuksiin.

GI-menetelmä tarkoittaa sitä, että vältetään ruokaa, joka kohottaa veren sokeripitoisuutta. Suuret vaihtelut verensokerissa saavat elimistön tuottamaan entistä enemmän insuliinihormonia, joka puolestaan edesauttaa rasvan kertymistä. Painonpudotuksen salaisuus piileekin siinä, että valitaan elintarvikkeita, jotka pitävät sokerikäyrän tasaisena. Siloin suoritustaso pysyy korkealla ja rasvanpoltto huipussaan, samalla kun vältetään veren sokeripitoisuuden nopea lasku, joka aiheuttaa ennen pitkää makeannälkää ja väsymystä. Herkuttele huoletta -kirjan kaikki ohjeet tähtäävät juuri tähän päämäärään.

GI-ruokavaliossa tavoitellaan pitemmän päälle tasapainoa, jossa rasvat, proteiinit ja matalan GI:n hiilihydraatit tyydyttävät kukin kolmanneksen päivittäisestä energiatarpeesta. Vähähiilihydraattiseen ruokavalioon erona on, että GI:ssä käytetään enemmän hyviä hiilihydraatteja, mutta tässä kirjassa Gi:n ja vähähiilihydraattisen eroa on enää vaikea löytää.

Kirjassa on herkullisia, mutta silti suhteellisen simppeleitä ohjeita. Tuliset parmesaanisipsit ja granattiomenansiemenillä koristeltu sitruunapannacotta ovat varmasti seuraavana kokeilulistalla.

Kokeilin kirjasta jo aikaisemmin Välimerensalaattia, joka oli todellinen herkku. Lisäksi kokeilussa oli GI-pizzat. Ohjeen mukaan pohjista pitäisi tulla rapeita, mikä ei nyt ainakaan tällä kertaa toteutunut. Lieneekö syynä, ettei uunimme kuumenene 250-asteeseen. Ensimmäisen paiston jälkeen pohjat olivat vielä rapeita ja kävisivät vaikka pikku leipäsistä herkkupäällisineen. Tämä pitää kokeilla myöhemmin myös niin.
Tomaattikastikkeeseen tuleva ajvar oli minulle täysin uusi tuttavavuus, enkä valitettavasti löytänyt sitä lähikaupasta. Etsin kunnes löydän.



GI-pizzat

4 keskikokoista tai 12 pientä pizzaa

2 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
4 rkl oliiviöljyä
1 dl kermaa tai vettä
3 rkl jauhettua psylliumsiemenkuorta
2 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa

Tomaattikastike
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl ajvar-relissiä (korvasin 1 rkl sokerilla, kun ajvaria ei löytynyt)
1 tl kuivattua basilikaa
suolaa ja maustepippuria
300 g mozzarella


Kuumenna uuni 200-asteeseen. Vatkaa keskenään munat, suola, öljy ja kerma. Lisää jauhettu psylliumsiemenkuori ja anna turvota muutama minuutti. Jos tarve vaatii, lisää vähän nestettä. Heitä joukkoon mausteet ja sekoita hyvin. Jaa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille
ja paista pohjia 15 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna kattilassa öljyä ja freesaa sipulia muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, relissi ja basilika. Anna poreilla noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä jäähtymään. Levitä kastike pizzapohjille ja lado päälle mozzarellaviipaleita. Nosta uuninlämpötila 250-asteeseen ja paista pizzoja koosta riippuen 10-20 minuuttia.

Laita täyte pizzan päälle vasta uunin jälkeen
Rucolaa
Parmankinkkua
Pinjansiemeniä
Valkosipulia
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa