Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Vielä yksi pala - Rocky Road -browniet


Onko elämässä mitään ihanampaa kuin päivällinen oman perheen ja ystävien kanssa, kysyy suosittu ruotsalainen tv-kokki Leila Lindholm.



Eksyin taas Leilan keittiöön, nyt vuorossa oli Leila Lindholmin uutuuskirja Vielä yksi pala. Lihosin pelkästään kirjan avauksesta ja pahinta oli, etten edes välittänyt siitä painonlisäyksestä. Vähähiilihydraattinen ja itsekuri katosivat takavasemmalle, enkä ole niitä nähnyt sen jälkeen löytänyt. 
Kirja on täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä (150): leipää, pizzaa, pastaa, makeita leivonnaisia ja millaisia. Kaiken lisäksi kirja on erittäin kauniisti kuvitettu. Tämä tulee olemaan kovassa käytössä.

Ensimmäisenä otin kokeiluuni Rocky Road -browniet. Jos kuorrutukseen tulee 3 levyä suklaata, niin voiko se edes huonoa olla. Kokeilin myös pizzaa, johon laitettiin prosciuttoa, viikunoita, chiliä ja mozzarellaa. Tästä reseptiä myöhemmin. Ostin Ruotsista kuivattuja laventelinkukkia, jotta pääsen kokeilemaan laventelibrownieta, myös ricottaohukaisia pitää kokeilla



Rocky Road -browniet
1 pellillinen / 24 palaa

350 g voita
6 dl sokeria
3 dl hyvälaatuista kaakaojauhetta
1 dl vaaleaa siirappia
1/2 tl suolaa
6 luomukananmunaa
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

Fudgekuorrute
3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl vaaleaa siirappia
400 g tummaa hyvälaatuista suklaata (kaakaopitoisuus 70%)

Rocky Road -päällyste
1/2 pss Dumle-toffeita
 1 dl pistaasipähkinöitä
2 dl suolattuja maapähkinöitä
2 kourallista pieniä vaahtokarkkeja

Kuumenna uuni 175-asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola. 
Lisää seokseen kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten ja 
kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot. 
Laita reunalliseen uunipannun pohjalle leivinpaperi ja täytä pannu taikinalla.
Kypsennä kaakkua uunin keskiosassa n. 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla; sen pitää jäädä vähän tahmeaksi, kun kakku on kypsä.

Fudge ja Rocky Road -päällyste:
Kiehauta kuohukerma, maito ja siirappi. Ota kattila kuumalta levyltä ja anna nesteen jäähtyä muutaman asteen verran.
Hienonna suklaa ja sekoita rouhe lämpimään kermamaitoon niin, että suklaa sulaa.
Levitä kuorrute kakun päälle ja sirota pintaan suolattuja maapähkinöitä, Dumle-toffeiden puolikkaita, pistaasipähkinöitä ja pieniä vaahtokarkkeja.
Jäähdytä kakkua, kunnes kuorrute jähmettyy ja leikkaa se sitten ruuduiksi.

Kestää myös pakastamisen, kokeilin.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Ja oli todellakin sitä! Jos on liian suklaisen makuista niin jäätelö tai kermavaahto "keventää" kivasti :)

    VastaaPoista
  2. tämä meni heti "to do" -listalle. Kuola vaan valuu!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa