Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Burgundinpata


Burgundinpata on ranskalainen kotiruokaklassikko, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Mieheni valmisteli tätä herkkua muutama viikko sitten ja kyllä se olikin taas pitkästä aikaa hyvää. Syksyn viilentyessä pataruoat ovat taas "so this season" meidän perheessä. Ihanaa haudutella ruokaa usemmaksi päiväksi, ettei ihan joka päivä tarvitse seistä hellan äärellä.

Vielä viimeinen viikko rutistusta Pauligin Paras Makupari -kilpailussa, jossa Syntisen hyvä semifreddo kiikkuu edelleen top 10 listalla eli jatkoon ollaan menossa. Jos et vielä ole äänestänyt niin nyt kipin kapin tykkäämään, palkintona voit voittaa viikonlopun Kämp-hotellissa ja illallisen Chez Dominiquessa.




Burgundinpata

150 g pekonia
1 kg peurankulmapaistia (tai naudan, myös ulkopaisti)
voita
15 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
suolaa ja valkopippuria
vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta
5 dl punaviiniä
3 dl lihalientä
2 tl timjamia
1 laakerinlehti
1 persiljanoksa
2 rkl tomaattipyreetä
250 g pieniä herkkusieniä

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista omassa rasvassaan. Pane palat pataan. Paloittele liha noin 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista voissa useammassa erässä ja pane pataan. Kuori sipulit. Hienonna viisi salottisipulia ja laita ne pataan. Pane loput salottisipulit toistaiseksi syrjään. Hienonna valkosipulinkynnet ja pane pataan. Kuori porkkanat ja leikkaa ne kolikonkokoisiksi viipaleiksi. Ruskista ja pane ne pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele sekaan vehnäjauhot tai glut. jauhoseos, sekoita ja lisää punaviini ja lihaliemi. Lisää myös timjami, laakerinlehti, persilja ja tomaattipyre ja anna lihan kiehua, kunnes se alkaa olla mureaa.
Ruskista sillä aikaa kokonaiset salottisipulit ja herkkusienet. Lisää ne pataan kypsentämisen loppuvaiheessa ja anna kiehua, kunnes sipulit alkavat pehmentyä. Voit halutessasi lisätä sekaan myös muutaman kokonaiset porkkanan.                                                                                    
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa