Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Syksyinen piirakka


Pimeät illat, kynttilöitä, kuppi teetä, ihanan ruokaisaa piirasta salaatin kera ja sohvannurkka.
Ihana syksy!

Lautanen Casa Ratsulasta Marimekon Siirtolapuutarha



Kaali-suppilovahveropiiras

Pohja
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl kaurahiutaleita
1 dl hiivaleipäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
n. 1/2 dl kylmää vettä

Täyte
n. 150 g pekonia
n. 1/2 dl tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
1 porkkana
n. 500 g valkokaalia
1 tl meiramia
rouhittua mustapippuria
suolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 munaa

Yhdistä taikinan kuivat aineet ja nypi huoneenlämpöiseen rasvaan. Sekoita joukkoon nopeasti tilkka kylmää vettä.
Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (23cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Paina pala leivinpaperia tiiviisti tasoitetun taikinan päälle, pohjalle ja reunoille. Näin reunat eivät pääse valumaan paistamisen aikana. Paista piiraspohjaa 225-asteessa noin 15-20  minuuttia.
Suikaloi pekoni. Puhdista sienet ja halkaise suurimmat. Hienonna sipuli, kuori ja raasta porkkana karkeaksi. Leikkaa valkokaali ohuiksi suikaleiksi.
Laita pekoniviipaleet kylmälle paistinpannulle. Kytke lämpö päälle ja kuumenna, niin että pekonin rasva irtoaa. Lisää pannulle sienet ja sipuli. Paista, kunnen sipulista tulee hieman kuultavaa ja sienistä irtoaa nestettä. Lisää porkkanaraaste sekä valkokaali muutamassa erässä.
Mausta meiramilla, suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä sekoitellen noin 3-5 minuuttia. Sulata lopuksi joukkoon tuorejuusto. Tarkista maku.
Kaada täyte esipaistetulle piiraspohjalle. Sekoita kerma ja munat keskenään ja kaada täyte päälle.
Kypsennä 200-asteessa noin 30-40 minuuttia. Anna piiraan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen tarjoamista.

(Resepti: Aidon maun juurilla -kirja)
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa