Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Syntisen hyvä semifreddo


Paulig haastoi leivonta- ja ruokablogeja suunnittelemaan täydellistä makuparia jollekin Pauligin kahveista. Kokeilin monen montaa erilaista suklaista herkkua, mutta Syntisen hyvä semifreddo oli kaikessa yksinkertaisuudessaan juuri se täydellinen makupari Pauligin Espresso Fortissimolle.



Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa puoliksi kylmää. Se on tavallaan jäädytettyä moussea ja on todella samettisen pehmeää jälkiruokaa. Semifreddon voi pakastaa valmiiksi tarjoilukulhoissa tai laseissa tai muotissa, josta se kumotaan lautaselle. Tällä kertaa pakastin semifreddon isoon muovikulhoon ja pyörittelin jäätelöpalloja. Päälle hieman suklaakastiketta ja sydäntryffeli.
Ohje käy myös keliaakikoille.


Syntisen hyvä semifreddo

4 kananmunaa
1 dl sokeria
2,5 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1 rkl Pauligin Espresso Fortissimo -jauhetta
1 rkl tummaa rommia
3 rkl kahvilikööriä (Kahlua)
Tummaa suklaata koristeeksi (After Eight tai joku muu suuhun sopiva suklaa)

1. Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.

2. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi.

3. Vatkaa kuohukerma erikseen vaahdoksi.

4. Vatkaa valkuaiset ja toinen puoli sokerista vaahdoksi.

5. Yhdistä mascarponejuusto, kahvijauhe, tumma rommi ja kahvilikööri tasaiseksi massaksi.

6. Lisää mascarponeseos ja kermavaahto keltuaisvaahdon sekaan ja sekoita. Lopuksi lisää vielä valkuaisseos mukaan ja sekoita varovasti nostellen.

7. Kaada seos sopiviin muotteihin tai yhteen isoon ja laita pakastimeen n. 3 tunniksi. Kuitenkin niin, että seos on pois otettaessa puolijäistä. Pakastuksen jälkeen siirrä vuoat noin 15 minuutiksi jääkaappiin, jotta jäätelö pehmenee hiukan. Jos jäätelö ei lähde vuoasta irti, kostuta pohja lämpimään veteen ja kumoa sitten.

Tarjoa heti espresson kanssa, espresson voi myös kumota jälkiruoan päälle ja nauttia niin.















QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Jos on laktoosi ongelmaa, voisi mascarponen korvata maustamattomalla tuorejuustolla hyla (täysirasvaisella). Takuuseen en mene, mutta luulisin että toimii.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa