Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Jääpaistia ja sisupastilleista tehtyä siirappia


Tässä eilen lupaamani isänpäivän menu resepteinä. Vaikka sisupastilleista tehty siirappi kuullostaakin lievästi sanottuna epäilyttävältä, niin suosittelen kokeilemaan. Sopii loistavasti liharuokien kanssa.

<<< Jos ette vielä ole käyneet äänestämässä Pauligin parasta makuparia, niin vielä olisi aikaa tämän kuun loppuun. Äänestäneiden kesken arvotaan viikonloppu 5 tähden Kämp-hotellissa Helsingissä ja illallinen Chez Dominiquessa, joten kannattaa osallistua. Tekemäni syntisen hyvä semifreddo on mukana kilpailussa, josta 10 parasta pääsevät jatkoon. Näistä kymmenestä Paulig valitsee voittajan. Osallistumaan pääset tästä. >>>



Jääpaisti hirvestä
(6-10 annosta)
noin 1,5 kg hirven ulkopaistia

Liemi:

3 1/2 l vettä
1 dl karkeaa suolaa
3 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl katajanmarjoja
1 rkl kokonaisia valkopippureita
1 rkl kokonaisia mustapippureita
4 laakerinlehteä
1-2 rosmariininoksaa
4-5 valkosipulinkynttä

Nosta jäinen paisti uunin kestävälle vadille tai vuokaan. Kypsennä paistia 100-asteisessa uunissa 6-7 tuntia. Pannulle ei tarvitse laittaa mitään nestettä.
Tarkista paistin sisälämpötila, kun oletat sen olevan kypsä. Parhaimmillaan paisti on hieman punertavana, jolloin sisälämpötila on noin 62 astetta.
Kiehauta liemi tilavassa kattilassa. Upota paisti heti uunissa tultuaan kuumaan liemeen. Nosta kansi päälle ja siirrä liha viileään. Anna paistin maustua liemessä yli yön. Isompi paisti saa maustua liemessä jopa pari vuorokautta.
Nosta paisti hyvissä ajoin pois liemestä ennen leikkaamista. Viipaloi paisti ohuiksi lastuiksi ja kiepauta ne löyhästi kääröiksi. (Resepti: Maku-lehti)



Sisukas siirappi
6 annosta

2 dl mustaherukkamehua tai mustaherukkaviiniä
1 aski (36g) Sisu-pastilleja (xylitol)
3 rkl siirappia
rosmariinioksa
ripaus suolaa

Mittaa mustaherukkamehu (tai viini) kattilaan. Lisää joukkoon siirappi ja rosmariini. Kuumenna vähitellen, kunnes pastillit ovat liuonneet ja seos on muuttunut siirappimaiseksi. Mausta ripauksella suolaa ja tarkista maku. Tarjoa jääpaistin kanssa. (Jos käytät mehua viinin sijasta lisää pieni tilkka
sitruunamehua siirappiin) (Resepti: Maku-lehti)

Suppilovahverokastike
12 annosta

2 dl pakastettuja suppilovahveroita
3 rkl voita
3 pientä sipulia kuorittuna ja hienonnettuna
2 dl lihalientä (1 kpl Knorr beef fond "du chef")
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
ripaus sokeria
2,5 dl kermaa
(tilkka soijakastiketta)
Suurus:
1,5 dl kylmää kermaa
2 rkl maizenaa

Sulata sienet. Kuullota hienonnetut sipulit voissa. Lisää sulatetut sienet. Lisää lihaliemi ja anna hautua 5 minuuttia. Suurusta kastike, sekoita maizena kerman joukkoon ja valuta kastikeeseen koko ajan sekoittaen (suurustin kastikkeen muutamassa erässä, joten nyt täsmälliset määrät ovat hieman kateissa, lisää tarvittaessa maizenaseosta). Mausta seos mustapippurilla ja sokerilla. Kaada joukkoon loppu kerma ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.

Jos kastikkeen ei tarvitse olla gluteeniton, voit suurustaa myös vehnäjauhoilla. Lisää jauhot sipulien päälle kuullotuksen jälkeen ja sen jälkeen lihaliemi koko ajan sekoittaen.



Peruna- ja porkkanalantit

600 g Perunoita
400 g Porkkanoita
2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl sormisuolaa (esim. Maldon)
1/4  tl mustapippurirouhetta
1 dl tuoretta timjamia silputtuna

Pese perunat ja kuori porkkanat. Leikkaa kaikki ohuiksi viipaleiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipannulle tasaiseksi kerrokseksi. Pirskottele päälle öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda kasviksia 225-asteessa noin 25 minuuttia. Kääntele yrttisilppu juuresten joukkoon ja tarjoa heti.

Lasten koristelema kinuskikakku


Kinuskikakku

6 munan kakkupohja jaettuna kolmeen osaan

Kinuskitäyte:
4 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria
---------------------
5 dl kermaa

Sekoita kerma (4dl) ja fariinisokeri kattilassa ja anna kiehua muutama minuutti. Anna kinuskin jäähtyä ja laita yöksi jääkaappiin. Kun seos on täysin kylmä vaahdota kinuski.

Vaahdota kerma (5 dl) eri astiassa tiukaksi vaahdoksi  ja lisää kinuskiseoksen joukkoon.

Kostutin kakun omenamehulla, lisäsin kahteen kerrokseen banaania, vadelmia ja kinuskivaahtoa. Päälle vielä vaahtoa ja sitten mieleiset koristeet. Tämän kakun koristelivat tietysti lapset. Kakku on todella makea, mutta lapset ja mieheni rakastavat juuri tällaisia erittäin erittäin makeita kakkuja.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta, paistista tuli tosi
    maukasta.

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla! Tämä on älyttömän hyvä resepti, erityisesti vielä silloin kun on unohtanut ottaa sulamaan lihan ja vieraat ovat tulossa seuraavana päivänä.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta