Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pikkujoulu


Pikaista kuvausta, pihvit paistuivat pannulla keittiössä

Lauantai-iltana vietettiin omat kotipikkujoulut ystävien kanssa perinteisesti hyvin syöden ja maistellen hyviä viinejä. Myrskyn vihmoessa ulkona oli mukava istuskella sisällä, kuunnella sateen ropinaa, jutella mukavia ja nauttia ruokailusta pidemmän kaavan mukaisesti.
Gruyerejuustokeitto ja sen kanssa tarjoiltu viini olivat Juha Berglundin, Antti Rinta-Huumon ja Antti Vahteran Ruoasta Viiniin -kirjasta napattu yhdistelmä, joka toimi juuri niin hyvin kuin kirjassa luvattiinkin. Kerron kirjasta lisää ensi viikolla. 
Haudutetut punajuuret oli napattu samasta kirjasta. Se sopisi loistavasti myös joulupöytään. 
Maa-artisokkapyreetä on blogissa tehty jo aikaisemminkin. Pääruoan kanssa nautittu Chateau Paradis oli erinomainen valinta, hienostunut viini sopi erittäin hyvin ruoan kanssa.
Syntisen hyvä semifreddo on myös aiemmin tehtyä, kyseisellä reseptillä mentiin Pauligin Makupari-kilpailussa finaalin, jonka tulos ratkeaa 15.12. Kiitos siitä kuuluu teille, jotka äänestitte reseptiäni. Toivottavasti joku teistä on se onnekas, joka voittaa luksusviikonlopun Helsinkiin.

Menu:

Alkumalja 

Gruyerejuustokeitto

Hirven ulkofilepihvi, maa-artisokkapyree ja balsamicossa haudutetut punajuuret vuohenjuuston kera

Espresso 

Gruyerejuustokeitto

2 dl valkoviiniä
6 dl kanalientä
4 dl kuohukermaa
1 sipuli
200-300 g gruyerejuustoa
1 rkl voita
1 rkl vehnajauhoja
valkopippuria myllystä
cayennepippuria
(portviiniä)

Sulata voi kattilassa ja kuullota hienoksi hakattu sipuli siinä.
Ripottele jauhot kattilaan ja sekoita. Kaada viini ja kanaliemi päälle. Anna kiehua hetki.
Lisää kerma ja pieniksi  paloiksi paloiteltu juusto. Mausta cayennepippurilla ja valkopippurilla. Halutessasi voit lisätä valmiiseen keittoon valkosipulia ja tilkan portviiniä. Sekoita keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua.

Valitettavasti kuvan ottaminen unohtui, mutta keitto oli hyvää. 

Maa-artisokkapyree ja balsamicossa haudututetut punajuuret


Balsamico-punajuuret ja vuohenjuustoa

16 pientä punajuurta
2 dl balsamiviinietikkaa
2-3 rkl voita
mustapippuria myllystä
Maldon-suolaa
120 g vuohenjuustoa

Pese punajuuret huolellisesti ja kuivaa ne tai kuori punajuuret jos ne ovat paksukuorisia. Leikkaa suurimmat puoliksi ja nosta punajuuret foliopaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle balsamiviinietikkaa, voi nokareina, suola ja pippuri. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta uuniin 200-asteeseen. Paista 20-25 minuuttia. Varo kuumaa höyryä avatessasi pakettia. Puolita punajuuret, pirskottele foliosta balsamicokastiketta päälle. Mausta vielä tarvittasessa suolalla ja pippurilla. Nosta lautasille punajuurta ja muserra vuohenjuustoa päälle.




QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta