Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Herkullista kiinalaista palapaistia


Aasialaisen ruoan kaipuu kasvaa joka vuosi huippuunsa tammikuussa. Talven ja pakkasten aikaan kroppani vaatii chiliä, inkivääriä ja valkosipulia pysyäkseen hengissä, ilman niitä uhkana olisi talviuni. Kuten olen jo maininnut, mieheni on meidän perheen aasialaisruoanvastaava ja nautin täysin siemauksin siitä, etten pääse keittiöön silloin. Nyt kuitenkin bongasin niin herkullisen ruoan, että päätin lähteä kokeilemaan välillä taas itsekin. Varoituksen sana: tämän tekeminen vie aikaa, mutta lopputulos on todellakin joka hetken arvoinen. Paistoin lihat neitsytkookosöljyssä, joka antaa kivan maun lihalle.



Kiinalainen palapaisti

noin 1 1/4 kg naudanpaistia ( meillä käytettiin hirven lapapaistia ja ulkopaistia)
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
50 g tuoretta inkivääriä
1 ruukku tuoretta korianteria
2-3 rkl rypsiöljyä (neitsytkookosöljyä)
2 tl kiinalaista viismaustetta
6 tähtianista
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 1/4 l tummaa muscovadosokeria
1 dl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
6-7 dl lihalientä (minulla kului vain 2 dl)

Tarjoiluun
10 sentin pala tuoretta inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä

Kuori sipulit ja inkivääri. Paloittele sipulit, valkosipulit, inkivääri ja korianteri ja laita tehosekoittimeen. Jauha soseeksi.
Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi tai käytä valmiiksi kuutioitua lihaa. Kuumenna osa öljystä padassa ja ruskista palat muutamassa erässä. Lisää tarvittaessa öljyä. Nosta ruskistetut lihat kulhoon odottamaan.
Kumoa sipulisose pataan ja lisää tilkka vettä. Keitä sekoitellen, kunnes seos on pehmeää ja läpikuultavaa. Ohenna tarvittaessa vedellä. Sekoita joukkoon viismauste, tähtianikset ja pippurit. Korvaa viismausteseos tarvittaessa omalla seoksella tähtianista, kanelia, fenkolia, anista ja chiliä. Keitä minuutti. Lisää sokeri, soija ja tomaattipyree.
Lisää sekaan lihat ja niistä irronnut liemi.  Kaada päälle lihalientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja nosta uuniin 150-asteeseen. Hauduta noin 2 tuntia 30 minuuttia, kunnes liha on todella pehmeää.
Nosta lihat liemestä ja pidä lämpimänä. Keitä haudutuslientä liedellä niin että siitä haihtuu noin puolet ja se paksunee. Kuori ja leikkaa inkivääri tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Paista ne pannulla öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi.
Palauta lihapalat takaisin liemeen ja kaada tarjoilukulhoon keitetyn riisin päälle Ripottele pinnalle inkivääriä.

Ohje: Avotakka 1/2012
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa