Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Omena-britatorttu


Tekaisin nimpparisankarille marenkitortun eilen ja kakkuvati tyhjeni nopeammin kuin koskaan. Britatorttu on aika nopea ja suhteellisen helppo tehdä. Jännitysmomentin tarjoaa torttulevyn irrotus leivinpaperista, ainakin gluteeniton tahtoi jäädä kiinni. Valitettavasti kuvausmateriaali oli kadonnut lähes kokonaan, kun muistin kameran. Onnistuin pelastamaan vain yhden pikku kulman kakusta kuvaukseen.

Miten ihanaa tämä onkaan kesällä mansikkatäytteellä ja kermavaahdolla. Kyllä se kesä taas pian tulee!

Osaako joku kertoa mistä Brita-nimi tulee tähän torttuun?

Torttu oli paljon parempaa kuin miltä kuva näyttää. Kuvausmateriaali oli kadonnut parempiin suihin siinä vaiheessa kun hidas bloggaaja muisti kameran.


Britatorttu

125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta

Marenki
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte
3 dl kermavaahtoa
2 banaania siivutettuna
2 1/2 - 3 dl omenahillo

Erottele valkuaiset keltuaisista. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa varovasti sekoitellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille lähes pellin kokoiseksi levyksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenkiseos pohjalevyn päälle varovasti, etteivät taikinat sekoitu. Paista 175-asteen lämmössä 20 minuuttia. Anna levyn jäähtyä. 
Leikkaa kakkulevy kahteen osaan ja irrota ison paistinlastan avulla leivinpaperista. Levitä toiselle levylle omenahillo, siivutetut banaaninpalat ja kermavaahto. Nosta toinen levy päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Kysyit Brita nimen alkuperää. Siihen en ihan voi vastata mutta kakku on saanut alkunsa kilpailun kautta (voitti kisan) ja on jo aika "vanha". Ohje oli minulla leikattuna tallessa ja epäilen sen olevan Jaana nimisestä lehdestä. Sellaistahan ei enää julkaista. Kilpailu todennäköisesti jostain päin 80-lukua.
    T. Raili

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa