Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Marinoitua paahtopaistia



Viikonloppuna herkuteltiin kaalikeitolla sekä hirven paahtopaistilla. Kaalikeitto maistui pitkästä aikaa todella hyvältä. Matkan jälkeen ei tekisi pahaa vaikka söisi muutaman kuukauden keittoa, sen verran hyvin/paljon Thaimaassa tuli syötyä.
Lauantaina laitoin kuitenkin hirven paahtopaistin (700g) uuniin 100-asteeseen ja annoin paistin lämpötilan kohota 60-asteeseen. Paisti pois uunista ja folioon jäähtymään. Kun paisti oli viilentynyt tein marinadin ja laitoin paistin marinoitumaan kylmään. Tänään sitten nautiskeltiin.

Viime kesänä sain aivan loistavaa marinoitua paahtopaistia Villilän Rouvien tekemänä Jazz-piknikillä, valitettavasti he eivät suostuneet paljastamaan reseptiä, joten olen epätoivoisesti yrittänyt saada samankaltaista aikaiseksi. Nyt ollaan jo aika lähellä, mutta vielä jotakin puuttuu. Kokeilua jatketaan.

(Edit: Pääsiäisenä teimme jälleen tätä samaa, mutta nyt leikkasimme paistin siivuiksi ja laitoimme vasta sitten marinadiin. Nyt aletaan olemaan oikeilla jäljillä, nam)

Paahtopaistin makea marinadi

Marinadi:
1dl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
2 rkl balsamiviinietikkaa
vajaa 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua timjamia
2 rkl fariinisokeria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 chilipalko hienonnettuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita paisti marinoitumaan vähintään vuorokaudeksi kylmään.
Siivuta ja ripottele päälle sormisuolaa. Nauti kylmänä leivän päällä majoneesin kera tai vaikka kuvan tavalla maa-artisokkapyreen ja vinegretin kera.                                                                              
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. hei, olisiko mahdollista saada tilattua uudet päivitykset suoraan sähköpostiin, sinulla on aivan mieletön blogi, lueskelen sitä juuri tässä vesikielellä :) herkullista vuotta 2013!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Carie, kiitos ihanista kehuista ja upeaa vuotta 2013 myös sinulle! Voi olen aika huono näiden juttujen kanssa, mutta oliko tuossa oikealla palstalla alareunassa apuja siihen tuo "tilaa tekstit" juttu? Jos ei ole niin laitahan uudestaan viestiä ja selvitän asian jonkun bittinikkarin kanssa :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa