Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Keväistä liharuokaa


Kokeilimme viikonloppuna Nigellan Express -kirjasta toisenkin reseptin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kirjan reseptit tuntuvat toimivan loistavasti. Olin ottanut pakastimesta sulamaan isohkon palan hirven sisäpaistia, mutta ajatus uunipaistista ei napannutkaan. Kirjasta löytyi juuri sopiva resepti tähän. Tämä on tarkoitettu naudanlihalle, mutta toimi ihan yhtä hyvin myös hirvenlihalle.
Teimme tuolla samalla marinadimäärällä 3 pihviä (alkuperäisessä ohjeessa 1 pihvi), mutta annoksen olisi näin jälkikäteen ajatellen voinut tuplata, näin marinadia olisi jäänyt enemmän myös parsakaalien päälle kaadettavaksi. Pihvejä kannattaa tehdä isompi määrä, koska seuraavaksi päiväksi jääneet rääppeet olivat todella herkkuja kylmänä ihan sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Lisukkeeksi höyryttelin muutaman parsakaalin.

Terassi on paljastunut lumen alta ja luulen, että grilli pitää puhdistaa tämän viikon aikana. Tämäkin olisi sellainen helppo ison porukan illanistujaisruoka grillissä tehtynä.


Pihviviipaleet sitruunan ja oreganon kera

3 kpl  2,5 cm pihvi (mureaa paistia)
1 rkl riivittyjä oreganon lehtiä (tai timjami)
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1/2 luomu sitruunankuori ja -mehu
1 tl sormisuolaa
pippuria myllystä

Kuumenna paksupohjainen paistinpannu (esim. valurauta). Sivele pihvi öljyllä ja paista pannulla n. 3 minuuttia molemmilta puolilta. Liha jää näin sopivan raa´aksi, marinadissa oleva sitruuna "kypsentää" sitä myöhemmin lisää.
Sillä aikaa kun pihvi paistuu, laita oreganonlehdet, valkosipuli, sitruunankuori ja -mehu sekä suola ja pippuri laakeaan, matalaan vuokaan.
Kun pihvi on paistunut, laita se marinadiin 4 minuutiksi molemmin puolin Nosta pihvi sitten leikkuulaudalle ja leikkaa se viistosti ohuiksi suikaleiksi.

Marinoimisen jälkeen, kaada pihvien marinadi kevyesti kypsyneiden parsakaalien päälle. Nam!

Seuraavan päivän lounas
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta