Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Nigella Express lunastaa lupauksensa



Nigella Express on pikaruokakirja heille, jotka rakastavat syömistä. Mukava lupaus vai mitä? 

Olen nyt kokeillut kahta reseptiä ja lupaus näyttää täyttyvän.

Kirja on jaettu osioihin 

arjen ajansäästäjät
työviikon voittajat
reippaasti retrona
ylös ja ulos
käy kuin tanssi
kun kello tikittää
pirskeet pikana
speedy conzales
liikettä lounaaseen
presto
joulu joutuu
joka huushollin hätävara


Herkullisia ja nopeita ruokia 390 sivullista. Kuvat ovat onnistuneita ja kirja houkuttelee kokkaamaan. Reseptitkään eivät ole niitä ihan tavanomaisia vaan mukavasti uudelleen tuunattuja. Vaikka kyseessä onkin nopeasti valmistuvat ruoat, kirja ei suinkaan ole täynnä pastareseptejä, kuten moni ns. "pikaruokakirja". Kirjassa on erilaisia salaatteja, liharuokia, jälkkäreitä, keittoja eli kaikkea mahdollista. Tämä on niitä kirjoja, josta tulen tekemään paljon ruokaa.

Otin kokeiluun mirin-glaseeratun lohen, josta luvattiin että tämä on varmasti nopein tapa luoda kulinaarinen sensaatio. 
Sushikokeiluiden takia hyllystä löytyy tällä hetkellä japanilaiseen keittiöön kuuluva purkki jos toinenkin. Olen aiemminkin tehnyt vastaavalla tavalla lohta ja todennut sen erinomaiseksi ja näin kävi nytkin. Lohi tarjoiltiin riisinuudeleiden kera, kastike maustoi nuudelit ihanasti. Kevätsipulin sijaan nappasin pakkasesta kotimaista purjoa ja ripottelin päälle. Ohjeessa ei asiasta mainittu, mutta kuvasta kävi ilmi, että nahka poistetaan ennen paistoa. Myöskään paistoaika ei riittänyt, koska en halunnut tällä kertaa sisältä punaista lohta. 




Mirin-glaseerattu lohi

n. 1/2 dl miriniä
4 x 125 g lohta, leikattuna fileen paksuimmasta kohdasta niin, että ovat kapeita ja paksuja eivätkö leveitä ja ohuita
50 g hienoa ruokosokeria
n. 1/2 dl soijakastiketta
1-2 halkaistua kevätsipulia ohuina suikaleina

Sekoita mirin, sokeri ja soijakastike matalassa astiassa, johon mahtuvat kaikki neljä lohipalaa. Marinoi lohta liemessä 3 minuuttia ensin toiselta puolelta ja sitten 2 minuuttia toiselta puolelta. Kuumenna sillä aikaa suuri tarttumaton paistinpannu liedellä.
Paista lohta kuumalla kuivalla pannulla 2 minuuttia, käännä palat ympäri, lisää marinadi ja paista vielä 2 minuutin ajan.
Nosta lohipalat pois pannulta tarjoilulautaselle, lisää viinietikka kuumalle pannulle ja lämmitä.
Kaada tumma, makean suolainen kastike lohen päälle ja koristele kevätsipulisuikaleilla. Tarjoa lohi riisin tai nuudelien kanssa, miten vain haluat. Harkitse myös sushi-inkiväärin tarjoamista ruoan lisukkeena.



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkistä, kuulostaa just hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä, olen selaillut kirjan nyt kannesta kanteen ja olen vakuuttunut pätevyydestä :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta