Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Fasaania saltimbocca


Mieheni ansiosta pakastimestamme löytyy myös fasaania, joka on minulle uusi tuttavuus keittiössä. Pihassamme niitä tepastelee useampiakin, siis myös edelleen. Rintafileet oli puhdistettu jo ennen pakastimeen laittamista, mutta haulin mukana sulkia uppoaa lihan sisään, joita yritin vieläkin nyppiä pois. Kuten kuvasta näkyy siivousoperaatio ei täysin onnistunut, hauli löytyi vasta suusta.

Pohjana käytin www.mustapippuri.fi -sivustolta löytämääni reseptiä, joka on otettu Passione-kirjasta. Kaikki elementit sopivat yhteen ja kun lautanen oli tyhjä nuolin viimeiset marsalakastikkeen rippeet, kotona kun oltiin. Tämä samainen resepti toimisi varmasti yhtä hyvin kanan ja muiden lihojen kanssa ja varmasti tulen niitä kokeilemaan. Aivan järjettömän hyvää.

Fasaanin kanssa tein suosikkiani maa-artisokkapyreetä ja paistoin voissa lisukkeeksi pakastimesta ottamiani suppilovahveroita suolalla maustettuna.




Fasaania saltimbocca


500 g fasaanin rintafileitä
suolaa
pippuria
100 g ilmakuivattua kinkkua
tuoretta salviaa

3 dl marsalaviiniä
6 kpl salvianlehtiä
suolaa
pippuria

Puhdista rintafileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita fileiden päälle 4-6 kpl salvianlehteä ja siivu ilmakuivattuakinkkua. Kiinnitä kinkku coktailtikulla kiinni. Paista pannulla molemmin puolin n. 2 minuuttia puoli, ensin kinkkupuoli ja nosta lautaselle folion alle. Kaada pannuun marsalaviiniä, lisää salvianlehdet ja anna kiehua muutama minuutti. Siivilöi kastike ja kaada takaisin pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää fasaanifileet pannulle ja anna niiden lämmetä pieni hetki. Tarjoile välittömästi.

Maa-artisokkapyree
(reilu annos, puoli annosta riittäisi 4 hengelle)

1 kg maa-artisokkaa
5 salottisipulia
2 dl kuohukermaa
Maldon suolaa
50 g voita

Kuori maa-artisokat ja paloittele ne. Kuori salottisipulit ja pienistä. Lisää pannulle 50g voita, kuullota salottisipulit, lisää maa-artisokat ja paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja anna kiehua kunnes maa-artisokat ovat aivan pehmeitä n. 30 minuuttia. Varo ylikiehumista. Kaada kypsät maa-artisokat tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Nam, mahtaisikohan tämä resepti toimia myös sorsan kanssa? mMillä on pakastin pullollaan sorsan rintafileitä mutten ole niitä vielä saanut ruuaksi asti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää kokeilemattomia ainesosia, ups. Sorsaa olen syönyt, mutta en koskaan laittanut. Jotenkin ajattelisin, että tämä taitaa olla aika yleispätevä ohje lähes minkä lihan kanssa tahansa. Kokeile ja kerro millaisia niistä tuli.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta