Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pääsiäisen herkkuja


Pääsiäinen on vietetty herkutellen ja ulkoillen aivan upeassa auringonpaisteessa. Torstaina nautimme karitsan kyljyksiä, jotka eivät erityisemmin säväyttäneet tai eivät olleet oikeastaan minkään makuisia. Sen siitä saa kun ostaa valmiita, vaikkakin kyseessä olikin kauppiaan omatekoinen minttumarinadi. Paistoimme myös paahtopaistin ja laitoimme marinadiin odottamaan seuraavaa päivää. Paahtopaistia on tehty blogissa aiemminkin ja tällä kertaa se sai lisukkeeksi remouladen, johon vaihdoin tillin tilalle persiljan. Lauantaina saimme nauttia valmiin pöydän antimista ystäväperheen luona ja sunnuntaina saimme koko perheen kokoon nauttimaan pääsiäispaistista, joka ei suinkaan ollut lammasta, vaan hirveä.

Olin jo perjantaina reittänyt paistin ja upottanut reikiin valkosipulinpaloja. Päälle hieroin yrteistä, suolasta ja oliiviöljystä tehdyn tahnan ja annoin marinoitua jääkaapissa sunnuntaihin. Sunnuntaina paistoin valurautapannulla paistin pinnan kiinni ja laitoin uuniin 160-asteeseen ja sisälämpötilaksi 60-astetta, uunin jälkeen jätin lepäilemään 30 minuutiksi folioon. Paisti vaati reilusti sormisuolaa päälleen ja yleisesti ottaen makumaailma oli hyvin hento, joten sienikastike sopi tähän aivan loistavasti. Seuraavaksi juurekset uuniin ja mies valmisteli sillä välin sienikastikkeen paistista tulleesta liemestä. Paahtojuurekset olivat mahtava lisuke ja tuo siihen kuuluva kastike marinoi ihanasti juurekset. Tällä kertaa en laittanut juuresten sekaan reseptissä mainittua taleggio-juustoa. Lopuksi vielä mangopannacottaa ja sitten saatoimmekin siirtyä viettämään siestaa sohvan nurkkaan. Kyllä syöminen on kivaa!

Vielä tänään voi nauttia ihanasta pääsiäisestä ja huomenna onkin arjen aika. Onneksi sääennuste lupasi, että talvi on selätetty ja nyt alkaa aikuisten oikeasti kevät!




Sitruuna-hunajakastikkeella höystetyt paahtojuurekset

Kastike
1 chili hienonnettuna ja siemenet poistettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 pienen sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 ruukku tuoretta rosmariinia hienoksi  silputtuna (säästä muutama oksa koristeluun)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä

Paahtojuurekset
1,5 kg erilaisia juureksia esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja punajuurta
3 punasipulia
1 kokonainen valkosipuli
250 g kalamataoliiveja
2 rkl oliiviöljyä (laitoin enemmän)
hiutalesuolaa
mustapippuria myllystä

Lisäkkeeksi ja koristeeksi
200 g taleggiojuustoa paloiksi murrettuna (maistui hyvin ilman juustoakin)
rosmariinioksa

Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Kuori juurekset ja pilko ne suunnilleen yhtä suuriksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Erottele valkosipulinkynnet ja kuori ne. Säilytä ainekset jääkaapissa kelmun alla. Tähän asti voit valmistella kaiken etukäteen.
Kuumenna uuni 225-asteeseen. Kumoa juurekset ja sipulit leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Lisää joukkoon oliivit ja öljy ja sekoita kunnolla. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Paahda juureksia noin 20 minuuttia, eli kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä. Tarjoa juurekset kastikkeella ja juustopaloilla höystettynä ja koristele rosmariininoksilla.



Lauantaiaamuna valmistelin jälkkärit valmiiksi ja illalla laitoin päälle vain passionhedelmää.

Passionhedelmällä koristeltu mangopannacotta

2 liivatelehteä
100 g mangon hedelmälihaa (tuore)
4 dl kuohukermaa
1/2 dl hienoasokeria
3-4 passionhedelmää koristeluun

Täytä kulho kylmällä vedellä ja pane liivatelehdet siihen likoamaan. Jauhan mangon hedelmäliha hienoksi soseeksi sauvasekoittimella. Sekoita kerma, mangosose ja sokeri kattilassa. Anna kiehahtaa ja otta kattila levyltä. Poimi liivatelehdet vedestä, puristele liika neste pois ja lisää liivatteet kermaseokseen. Hämmennä, kunnes liivatelehdet ovat täysin liuenneet. Jaa pannacottaseos pieniin laseihin tai maljoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 3-4 tunniksi. Tähän asti voit tehdä kaikki etukäteen. Koverra passionhedelmistä hedelmäliha ja lusikoi se pannacotta annosten koristeeksi.
(Lapset halusivat annoksensa ilman passionhedelmää)



Paahtojuureksien sekä mangopannacottan reseptit ovat Onnistuneet juhlat -kirjasta, jonka esittelen tarkemmin tässä lähiaikoina. Kirjassa on aivan mahtavia reseptejä, varsinkin tulevia kevään juhlia silmällä pitäen ja mikä loistavinta kirjassa on huomioitu erinomaisesti ennakkoonvalmistaminen.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka taivaallisen hyvältä noiden herkujen on täytynyt maistua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taivaan totta! Nyt on taas arki edessä ja salaattilinjalla mennään :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta