Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Äitienpäivän menu


Äitienpäivä alkoi kolinalla keittiössä, lapset kattoivat isänsä kanssa pöydän ja rakensivat Annan Marenkileipomosta haetuista marenkilevyistä kakun. 
Ihanimmat äitienpäivälahjat oli tehty tarhassa ja koulussa. Sain itse tehdyn gekkoavaimenperän sekä upean korkokengän muotoisen rasian. Löytyihän lahjojen joukosta myös Canonin objektiivi :) sekä Porilaisen kirjalijan Elina Wallinin teos Mansikkapaikka. Näiden lisäksi paljon haleja ja märkiä suukkoja.

Kokkailut tehtiin yhdessä mieheni kanssa, koska juhlittavia sankareita oli kaksi sekä minä että syntymäpäiviään viettävä mieheni. 
Majoneesi piti tehdä itse, mutta lihan tullessa grillistä huomasin sen unohtuneen. Onneksi kaapista löytyi valmista majoneesia, johon sekoiteltiin valkosipulia.
Ruokaviininä oli Verrocchio Amarone, joka sopi loistavasti kokonaisuuteen. Suosittelen maistamaan. 

Jälkkäriksi vielä lisää marenkikakkua ja kupillinen espressoa. 

Ihana äitienpäivä!





Hirven sisäfile grillissä

700 g Hirven tai naudan sisäfilettä

Hiero sisäfileen pintaan öljyä, valkosipulia ja suolaa

Grillaa paistomittarin kanssa 60-asteeseen. Ota pois grillistä ja kietaise folio ympärille 10 minuutiksi.

Timjamisipulit

4 punasipulia
voita
tuoretta timjamia

Leikkaa sipuleihin ristiviilto ja laita jokaiseen sipuliin 1 rkl voita. Ripottele tuoretta timjamia päälle. Laita uuniin n. 30 minuutiksi.

Karamellisoidut perunat

10 kiinteämaltoista perunaa kuorittuna ja puoliksi leikattuna
2 rkl voita
1/2 dl sokeria
suolaa
mustapippuria

Keitä kuoritut ja puolitetut perunat kypsäksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivua hetki. Sulata valurautapannulla voi ja sokeri kullanruskeaksi seokseksi ja paista perunoille kaunis pinta n. 10 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolalla.

Valkosipuliaioli

2 dl majoneesia
reilusti valkosipulia
suolaa

Majoneesia ja murskattua valkosipuli sekoitetaan. Mausta suolalla.


'
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa