Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Keväinen noutopöytä


Olen kokonaan unohtanut kirjoittaa vappubrunssistamme, joka nautittiin vappuaattona. Vappupäivänä meillä on tapana lähteä naapurustomme kanssa nauttimaan Trattoria Buccon antimista.

Muutamana vappuna ilmat ovat suosineet niin, että olemme voineet nauttia brunssin terassilla. Nyt se ei tullut kysymykseenkään, niin viileää oli vielä. Ilta oli ihana ja puheensorina jatkui pitkälle yöhön. Vieraamme ihastuivat marinoituun paahtopaistiin niin, että sitä taitaa löytyä heidän ylioppilasjuhlien noutopöydästä.

Alkuun nautimme lasilliset samppanjaa Gosset Excellence Brut, joka sai aikaan hyväksyviä huokailuja.

Tässä saattaisi olla muutamia hyviä juttuja myös muihin kesäjuhlien pöytiin. Peruna- sekä piirasohje ovat korkealle ylistämästäni Onnistuneet juhlat -kirjasta. Marinoitu paahtopaisti sekä parsakaali-kukkakaali-pekonisalaatin ohjeet löytyvät blogistani linkin kautta. Kuvia tarkemmin katseltuani, huomaan että perunat olivat vielä uunissa kun otin kuvat :)


Keväinen noutopöytä

- Vihreä salaatti
- Tomaatti-mozzarellasalaatti
- Savustettu lohi
- Kananmunia
- Erilaisia silakoita (Kala Valtanen on lempparitoimittajani)
- Jättiravun pyrstöjä chilimarinadissa (resepti myöhemmin, kun teen näitä mittakulhon kanssa)
- Sinapilla ja kapriksella ryyditetyt uuniperunat
- Pinaatilla ja ilmakuivatulla kinkulla aateloitu homejuustopiiras






Sinapilla ja kapriksella ryyditetyt uuniperunat
10 annosta

2 kg pieniä perunoita
1/2 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja viipaloituna
3 rkl karkeaa makeuttamatonta sinappia
1 rkl hiutalesuolaa (Maldon)
3-4 rkl pieniä kapriksia
persiljaa

Kuumenna uuni 225-asteeseen. Pese perunat ja halkaise ne tai pilko isoiksi paloiksi. Kumoa perunapalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellillle. Yhdistä keskenään oliiviöljy, valkosipuli, sinappi, suola ja kaprikset. Kaada seos perunoiden päälle ja sekoita kunnolla. Paista perunoita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi persiljalla juuri ennen tarjoilua.
Nämä olivat hyviä myös kylmänä.



Pinaatilla ja ilmakuivatulla kinkulla aateloitu homejuustopiiras
10 annosta

Piirastaikina
3 dl vehnäjauhoja tai 3 dl Viljatuote gluteenitonta jauhoseosta 
125 g voita
1 rkl kylmää vettä
1/5 tl suolaa

Täyte
300 g tuoretta pinaatti huuhdeltuna (tämän voisi varmasti vaihtaa myös ryöpättyyn nokkoseen)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
3 kananmunaa
2 dl ranskankermaa täysrasvaista
130 g sinihomejuustoa

Koristeeksi
100 g ilmakuivattua kinkkua
100 g coktailtomaatteja puoliksi halkaistuna
tuoreita yrttejä

Yhdistä jauhot, voi, vesi ja suola nyppimällä ne kulhossa sormin. Kauli taikina (gluteenittoman painelin sormin vuoan pohjalle) jauhotetulla alustalla ja painele se sitten piirasvuokaan, jossa on irrotettava reunus. Paista kuorta uunin keskitasolla n. 10 minuuttia eli kunnes se on saanut vähän väriä. Alenna lämpö 200-asteeseen. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä ja freesaa siinä pinaattia ja valkosipulia keskilämmöllä, kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. Kumoa vadille jäähtymään. Kaada pinaatti lävikköön, levitä päälle kaksinkertainen talouspaperiarkki ja puristele pois viimeisetkin nestepisarat. Lusikoi pinaatti-valkosipuliseos taikinkuoreen.
Vatkaa keskenään kananmunat ja ranskankerma. Raasta sinihomejuusto ja lisää raaste munaseokseen.
Kaada muna-juustoseos pinaatin päälle ja paista piirasta uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Koriste piiras ilmakuivatunkinkun suikaleilla, tomaatilla, yrteillä ja vastajauhetulla mustapippurilla.



Tomaatti-mozzarellasalaatti

Tomaatteja
Mozzarellaa
Extra-virgin oliiviöljyä
Basilikaa
Jauhettua mustapippuria

Siivuta tomaatit ja mozzarella ja asettele ne kauniisti laakealle vadille. Lisää väleihin silputtua basilikaa ja päälle koristeeksi lehtiä. Pirskottele päälle hyvälaatuista oliiviöljyä ja jauha hieman mustapippuria.




QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Voi mitä ihania herkkuja! Tuota homejuustopiirakkaa täytyy varmaankin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Kaikki homejuustolla höystetty on hyvää ja tuo maistuu hyvältä kylmänäkin, joten mökille mukaan :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta