Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Paras omenapiirakka


Sateinen syysviikonloppu takana. On vietetty kyläjuhlia ja syöty kokonaisena grillattua possua. On nähty ihania ystäviä ja nautittu ulkoilusta. Akut on ladattuna ensi viikkoon. 

Tänään nautittiin myös syksyn ensimmäinen omenapiirakka. Kuva ei tee oikeutta herkulle, mutta kun koko piirakka lukuunottamatta tätä pientä palaa oli syöty ennenkuin kamera muistui mieleeni. 
Tämä on mielestäni SE paras omppupiirakka ja monenmoista on tullut kokeiltua. 
Keväällä teen samaa piirakkaa raparperista ja talvella mustikasta ja vadelmasta. 
Oikeastaan tämä syksy on sittenkin aika kivaa aikaa...

Ihanaa alkavaa viikkoa!



Kookos-omenapiirakka

Pohja
2 dl sokeria
75 g voita
1 muna
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
4 dl omenoita viipaloituna
1 dl kermaa
1/2 dl sokeria
1 rkl maissijauhoja (ei maizenaa)
1 tl kanelia
1 dl kookoshiutaleita

Vaahdota sokeri ja voi. Lisää muna ja sekoita hyvin.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen kerman kanssa joukkoon. Levitä taikina nuolijalla voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori ja viipaloi omenat ja laita kattilaan. Mittaa päälle kerma, sokeri ja maissijauhot. Kiehauta muutama minuutti. Sekoita kaneli ja kookoshiutaleet täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
Kypsennä 200 asteessa noin 30 min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

----------------------------

Coconut Apple Pie

2 cups sugar
75 g butter
1 egg
1 cup of cream
3 dl wheat flour or gluten-free flour mixture
1 1/2 teaspoons baking powder

Filling:
4 cup sliced ​​apples
1 cup of cream
1/2 cup sugar
1 tablespoon of corn flour
1 teaspoon of cinnamon
1 cup shredded coconut

Whisk the sugar and the butter. Add egg and mix well.
Combine the dry ingredients and add alternately with cream. Spread the dough on bottom and sides of pie dish.
Peel and slice the apples and place in a saucepan. Measure cream, sugar and corn flour on top of the apples. Boil for a few minutes. Mix cinnamon and coconut into filling. Pour into the baking dish.
Cook at 200 degrees for about 30 min.

Serve with vanilla sauce or ice cream.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Voisiko maissijauhon tilalla köyttää vehnäjauhoa? Maissijauhoa ei kannattaisi ostaa yhden ruokalusikallisen vuoksi, jos sitä ei muuten käytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvin voit vaikka jättää sen pois, muistaakseni unohdin kerran eikä silti kärsinyt suuremmin :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa