Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Gordonin kurpitsarisotto


Viikonloppuna kävimme jälleen uudella mökillä mittailemassa, tuumailemassa ja muuten vain ihailemassa merimaisemaa. Siinä on jotakin niin äärimmäisen rauhoittavaa ja siellä on hyvä hengittää syvään ja rauhallisesti. Toivottavasti ette kyllästy helposti tähän merihöpinään, mutta olen nyt niiiiiin täpinöissäni omasta mökistä. Ulkoilun jälkeen oli mukava alkaa kokkailu.

Kiire on verottanut kummasti ruoanlaittoani, mutta viikonloppuna Ison Murun metsästäessä, minä metsästin kaupasta ison kurpitsan. Selailin Gordon Ramsayn uusinta keittokirjaa Gordon Ramsayn parhaat ja kokeiluun päätyi parmesaanilla höystetty kurpitsarisotto. Risotto oli listattu kirjassa alkuruokiin, mitä hieman vierastin, joten se päätyi lisukkeeksi kanalle. Näin jälkikäteen ajateltuna ehkä naudanpihvi olisi ollut oikea ratkaisu, kana oli liian kevyt kaveri.



Parmesaanilla höystetty kurpitsarisotto

oliiviöljyä
suuri kypsä kurpitsanlohko, noin 500-600 g siemenet poistettuna ja leikattuna 1 cm kuutioiksi
1,3 litraa kana- tai kasvislientä
300 g risottoriisiä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
muutama nokare voita
50 g vastaraastettua parmesaania sekä lastuja ripotteluun
pieni kourallinen salvianlehtiä

Kuumenna oliiviöljyä suuressa kattilassa, lisää kurpitsakuutiot ja kypsennä miedosti 5-7 minuuttia (meillä kesti lähemmän 15 minuuttia), kunnes kurpitsa on pehmennyt, sekoittaen silloin tällöin. Laita kolmannes kurpitsasta sivuun.

Laita loput kurpitsakuutiot tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Lisää tarvittaessa loraus kuumaa vettä, jotta saat pyreen liikkumaan tehosekoittimessa.

Kuumenna liemi kattilassa ja anna kiehua  hiljakseen. Kuumenna hieman oliiviöljyä suuressa kasarissa ja kaada riisi kasariin. Kypsennä vähän välillä sekoittaen kunnes miltei kaikki liemi on imeytynyt ja lisäten sitten uutta. Jatkan liemen lisäämistä, kunnes jäljellä on vain jokunen kauhallinen. Testaa maistamalla, onko riisi al dente. Jos se ei ole, lisää kasariin lientä.

Lisää kurpitsapyree ja sivuun jättämäsi kurpitsakuutiot, sekoita sekaisin ja mausta maun mukaan. Sekoita joukkoon muutama nokare voita ja raastettu parmesaani. Pidä seos lämpimänä. Kuumenna ohut kerros oliiviöljyä pienessä paistinpannussa. Paista salvianlehtiä muutaman sekunnin ajan, kunnes ne ovat rapeita. Laita ne talouspaperin päälle valumaan. Laita risotto lautaselle ja valuta päälle hieman oliiviöljyä, ripottele päälle parmesaanilastuja ja salvianlehtiä ja tarjoa.

Kuten huomaatte lähikaupasta ei löytynyt reseptissä mainittua salviaa vaan timjamia.



Gordon Ramsayn parhaat täydentää televisiosarjaa Ramsay's Best Restaurant, jossa esitellään
Gordonin suosikkikeittiöitä eri puolilta maailmaa: mukaan mahtuu niin italialaisia, ranskalaisia, espanjalaisia, välimerellisiä, brittiläisiä, kiinalaisia, thaimaalaisia, kaakkois-aasialaisia, intialaisia, marokkolaisia, meksikolaisia kuin Lähi-idänkin herkkuja.

Kirjassaan Gordon tarjoilee parhaat kansainväliset reseptinsä sekä valikoiman eri vuodenaikoihin sopivia ateriakokonaisuuksia. Aterioita on kaikkiaan 52, ja jokaiseen niistä kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

Pidin kirjan sivuja ensin lievästi sanottuna haasteellisena. Kirja on kierreselkäinen ja sen sivut on jaettu kolmeen osaan alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka, jaottelujen jälkeen palataan taas kokonaisiin sivuihin, josta löytyy lisäkkeet ja perusasiat. Useamman selailun jälkeen jaottelu tuntui oikeastaan aika hyvältä, varsinki jos tekee koko menuuta samasta kirjasta.

Reseptit ovat jälleen Gordonmaisen hyviä, ei turhaa kikkailua. Seuraava alkuruokakokeiluni kirjasta tulee olemaan pinaatti-vuohenjuustosuflee.



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kurpitsarisotto kuulostaa mainiolta ruualta Halloween-kekkereitä silmällä pitäen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti. Pitäisi kokeilla tuosta toisesta puolikkaasta vaikka kurpitsapiirakkaa, kun sellaistakaan ei ole koskaan tullut tehtyä. Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa