Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Jouluinen omenatorttu


Lumi -  on ihanaa, että sitä on, vaikka sitten vähän enemmänkin. Ajatelkaa lumitöitä tehdessänne, miten kurjaa olisi odottaa joulua, jos ei olisi lumitöitä. Toimiko psyykkaus?

Viikonloppuna on tehty lumitöiden lisäksi, joulupukin töitä ja suunniteltu joulumenuta. Menu alkaa olla jo hyvällä mallilla, siis se suunnittelu. Peuranjalat ovat lähteneet savustukseen ja puolukkainen kuivakakku on paistettuna ja loput onkin edessä ensi viikolla. Tänä vuonna olen yrittänyt hoitaa joulupukin hommia eniten nettishoppailulla ja se on aika lailla hermoja säästävää verrattuna kaupoissa juoksemiseen. Tosin olen aloittelija vielä näissä hommissa, yllättävän monessa nettikaupassa voi vielä huomennakin jättää tilauksen ja he lupaavat toimituksen jouluksi. Noviisina uskon nuo lupauksen, toivottavasti pitävät myös paikkansa.

Tietokoneella istumisen jälkeen olikin mukava palkita itsensä jouluisella omppupiirakalla.

Ihanaa viikonalkua ja rattoisia joulupuuhailuja!



Jouluinen kookos-omenatorttu

Pohja:
2 dl sokeria
75 g voita
1 muna
1 dl kermaa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1, 5 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta

Täyte:
300 g omenalohkoja
1 dl kermaa
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl maissijauhoja
1 tl piparkakkaumaustetta
1 dl kookoshiutaleita

Vaahdota sokeri ja voi. Lisää muna ja sekoita hyvin.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen kerman kanssa joukkoon. Levitä taikina nuolijalla voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori ja viipaloi omenat ja laita kattilaan. Mittaa päälle kerma, sokeri ja maissijauhot. Kiehauta muutama minuutti. Sekoita piparkakkumauste ja kookoshiutaleet täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
Kypsennä 200 asteessa noin 30 min.

Tarjoile kermavaahdon kera.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä tänään, kun sattui ainekset löytymään sopivasti kaapeista. Minä ja vieraani tykkäsimme kovasti, kookos ja piparkakkumauste olivat ihana tvisti omppupiirakkassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Jännä juttu, että seuraavana päivänä tämä maistui vielä paremmalta kun söin sitä kylmänä kermavaahdon kera. Kolmatta päivää piirakka ei sitten nähnytkään. Mukavaa joulua!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta