Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Muru II


Aloittelin jo eilen juttua itsenäisyyspäivänillallisesta. Tässä jatkoa menulle, josta suuri osa totetutettiin Murun loistavasta keittokirjasta.

Itsenäisyyspäivän menumme kuului kirjasta valitut skagen-mätipalat ja perunaleivokset. Sekä peuran sisäpaistista tehdyt lehtipihvit, sieni-sipulihöystö ja sitruunavoi. Huipentumana mustaherukkaparfait valkosuklaafudgen kanssa, jonka resepti eilisessä postauksessa.

Sekä perunakakut että skagen-mätipalat sopivat loistavasti myös joulupöytään vink, vink.

Skagen-mätipalat toteutettiin hieman muunneltuna, koska lähikauppani ei tarjonnut kaikkea reseptissä mainittua. Korvasin taskuravunlihan katkaravuilla. Unohdin myös siianmädin kauppaan, joten oli tyytyminen kirjolohenmätiin, jota oli valmiina pakastimessa. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti käyttämään reseptissä mainittua siianmätiä, kirjolohenmäti oli liian voimakasta tähän.

Olipa kiva kokkailla pitkästä aikaa ajan kanssa kaikessa rauhassa.



Skagen-mätipalat

200 g laadukkaita katkarapuja
100 g tasku- tai lumiravunlihaa
1/2 kurkkua
2 tillinoksaa
1,5 rkl tomaattipyreetä
1 dl majoneesia (kirjassa ohje myös tähän, mutta korvasin Hellmansin valmiilla)
1 sitruunanmehu
1 rkl konjakkia
3-5 tippaa tabascoa
suolaa
mustapippuria

Koristeluun
150 g siian- tai muikunmätiä

Valuta ravut huolellisesti ja purista ylimääräinen neste pois. Hienonna ravut ronskisti. Kuori kurkku ja poista siitä siemenet, leikkaa hedelmälihan pieneksi kuutioiksi. Hienonna tilli. Freesaa tomaattipyree nopeasti pannulla.

Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Annostele massa snapsilaseihin tai paahdetuille leipäpaloille. Koristele cocktailsyötävät mädillä.





Perunaleivokset

500 g perunoita
70 g voita
2 rkl vanhanajan dijon-ryytisinappia
suolaa
valkopippuria

Kuori perunat, keitä ne kypsiksi ja valuta huolellisesti. Paina perunat soseeksi perunaraudalla tai haarukalla.
Ruskista voi pannulla ja kaada se perunasoseen joukkoon. Sekoita perunasoseesta tasainen massa ja mausta se sinapilla, suolalla ja pippurilla.
Paina massa voideltuihin muotteihin ja paista perunaleivoksia 200-asteessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile heti.

Perunaleivokset nautittiin peuran sisäpaistista tehdyn lehtipihvin, sieni-sipulihöystön ja sitruunavoin kanssa.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Skagenit näytti herkulta. Itsekin käyttäisin tuoretta kirjolohenmätiä koristeluun, niin kuin kuvassa vaikka ohjeessa olikin sijan- tai muikunmäti. Perunaleivoksia kokeilen myös, toimivat varmasti hyvin joulupöydässä esim. Erilaisten silakoiden kanssa.
    Ihanaa joulunodotusta!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta