Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Itämaista lihapataa


Tuhtia, mausteista lihapataa pitkästä aikaa. Toiveissa olisi, että tästä riittäisi edes muutamaksi päiväksi eikä Iso Muru söisi koko kattilallista. Jos et ole chilin ystävä, niin chilimäärää kannattaa pienentää, toisaalta tuo sokeri pyöristää väkevyyden miellyttäväksi. Alkaa verikin kiertämään paremmin kun nauttii chiliä, valkosipulia ja inkivääriä kunnon tujaukset. Tämä on simppeli tehdä ja maku on todella intensiivinen. Viinistä katoaa alkoholi kiehuessa, joten tämä sopii myös lapsille, jos sitä jää...



Itämaista lihapataa

1,3 kg patalihaa (naudan tai hirven)
suolaa
pippuria
2 dl viiniä
1 dl soijaa
6 dl lihalientä
70 g tomaattipuretta
kookosöljyä ( ei sitä paketissa olevaa)
5 kokonaista valkosipulia
2 kanelitankoa
4 tähtianista
3 laakerinlehteä
2 chiliä
2 rkl korianterin siemeniä hienonnettuna
3 cm inkivääriä raastettuna tai paloina
180 g muscovadoa
maizenaa


Leikkaa lihat n. 2-2,5 cm kokoisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista lihat pienissä erissä kookosöljyssä valurautapannulla. Huuhdo pannu aina välillä vedellä ja kaada se lihojen joukkoon pataan. Lisää viimeiseen vesierään puolikas fondikuutiosta ja 2 dl viiniä, anna kiehua hetki ja kaada kattilaan. Lisää pannulle pieni määrä öljyä ja paista tomaatipuretta minuutin verran siinä ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan soija, valkosipulit, kanelitangot, tähtianikset, laakerinlehdet, korianteri, inkivääri, sokeri sekä silputtu chili (ilman siemeniä). Kuumenna kiehuvaksi, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Tarkista, että neste peittää lihat, tarvittaessa lisää nestettä. Laita uuniin 150-asteeseen 2,5 h ajaksi hautumaan.
Lopuksi padan voi vielä suurusta maizenalla.

Tarjoile riisin ja/tai uunijuuresten kanssa ja aivan loistavaa myös höyrytettyjen parsakaalien kanssa.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa