Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pannullinen kasviksia Sisiliasta - Caponata


Torstaina totuus tulee vihdoinkin eteen ja minulle tehdään sekä kuntoilusuunnitelma että ruokalistat, joita pitäisi noudattaa seuraavat 3 kuukautta. Kääk, toivottavasti ainekset eivät ole kovin rajattuja, että niistä pystyy tekemään hyvän makuista ruokaa. Luulen, että pelkkä raejuusto ja kana alkaa tökkiä aika nopeasti. Härkää sarvista ja kaikki luovuus peliin. Olen luvannut tehdä PT:lleni Jennille reseptejä ohjelmani aikana, jotta muutkin pystyisivät hyödyntämään kokeilujani.

Olen alkanut jo keventämisen, ettei ruokavalionmuutos tule shokkihoitona. Tänään päivällä kasviskeittoa ja illalla lohta caponatan kanssa. Tästä caponata versiosta tuli hyvinkin tomaattinen, ehkä paseerattua tomaattia olisi voinut laittaa hieman vähemmän. Olen kokkaillut myös toista versiota aikaisemmin, joka oli aika erilainen makumaailmaltaan. Kasvispadat ovat erinomaisia tapoja syödä paljon kasviksia talviaikaan, kun salaatit eivät maistu miltään ja sisäinen vilu on jatkuvaa. Ainakin minulla on jatkuvasti villasukat ja villatakki, vaikka meillä kuulemma on ihan lämmin.

Tänään kuljeskelin kameran kanssa pellolla katsomassa luonnon timantteja - heiniä, oksia ja pakastuneita kukkia, jotka hohtivat oudon valoilmiön ansiosta.
Kunnon lataus viikon alkuun. Nyt aion käpertyä Ison Murun kainaloon lueskelemaan Varpu Tavin Maanantaisoturia.

Mukavaa alkavaa viikoa !



Caponata

800 g munakoisoa
oliiviöljyä
800 g kuorittuja tomaatteja, talvella purkista
500 ml paseerattua tomaattia
3 sellerinvartta
2 punasipulia
1 kokonainen valkosipuli (san solo)
3 rkl pikku kapriksia
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl ruskeaa sokeria
kourallinen basilikanlehtiä

Kuutio munakoiso n. 2 cm palasiksi. Levitä munakoisot uunipellille ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä. Laita munakoisot uuniin grillivastuksen alle  n. 15 minuutiksi tai kunnes saavat väriä. Pilko tomatit isoiksi paloiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi ja hienonna valkosipuli. Leikkaa sellerinvarret paloiksi.
Ota reilun kokoinen pannu. Kuullota sipulit, valkosipuli ja sellerinpalat oliiviöljyssä, kunnes sellerinpalat ovat hieman kypsyneet (ei pehmenneet). Lisää tomaatit ja paseerattu tomaatti. Kiehuta muutama minuutti ja pienennä sen jälkeen lämpöä, jatka kiehuttamista vielä 10 minuuttia.
Lisää uunissa käyneet munakoison palaset. Lisää punaviinietikka ja sokeri. Anna kiehua kannen alla vielä 30 minuuttia. Lisää silputtu basilika.

Tarjoile kylmänä tai haaleana lihan seuralaisena, leivän päällä tai sellaisenaan.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta