Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Chili con carne


Tänä talvena olen ymmärtänyt patojen hienouden, tummat intensiiviset maut, jotka vain paranevat uudelleen lämmityksestä. Patoihin käytettävät ruhonosat ovat huomattavasti huokeamman hintaisia ja kun pata kypsyy uunissa tai liedellä hiljalleen, täyttyy koko talo ihanista tuoksuista. Niin monta hyvää syytä nauttia näitä herkkuja koko kylmän talven ajan. 

Tämä resepti on aluperin Jamie Oliver´s America -kirjasta, mutta tässä resepti on hieman mukaeltuna. 

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Chili con carne

1 kg hirven patalihaa, alunperin ohje on tehty naudanlihasta
1 tl kuivattua linnunsilmächiliä
2-3 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
1tl  jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 laakerinlehti
2 tuoretta chiliä
1 kanelitanko
mustapippuria myllystä
4 tl suolaa
1 kokonainen san solo valkosipuli
2,5 dl kahvia
1,5 tl muscovadosokeria
2 tlk tomaattia (á 400g)

1 tlk kidneypapuja
1 tlk valkoisia papuja
1,5 punaista isoa paprikaa



Keitä kahvi ja laita kuivattu chili likoamaan siinä muutamaksi minuutiksi (kuumaan kahviin). Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi paprika. Kuori ja viipaloi valkosipuli ohueksi.
Laita vähintään 4 l pata/kattila miedolle lämmölle ja lisää oliiviöljy. Lisää juustokumina, paprika, oregano, laakerinlehti, sipuli ja paprika. Paista 10 minuuttia että sipulit pehmenevät sopivasti. Poista chilistä siemenet ja hienonna chilit.

Lisää pataan chili, kanelitanko, viipaloitu valkosipuli, 2 tl merisuolaa ja mustapippuria myllystä ja tilkka chilikahvia.
Sekoita ja lisää sitten loput kahvit, säilötyt tomaatit ja sokeri. Laita joukkoon vielä paloiteltu liha. Hauduta 3 tuntia välillä sekoitellen.

Valuta ja huuhtele pavut ja lisää ne kattilaan, lisää myös paloiteltu paprika ja hauduta vielä 45 minuuttia - jos liemi tuntuu liian paksulta, lisää tilkka kahvia tai suurusta tarvittaessa.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Tarjoile leivän, riisin tai kasvisten kera.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Meilläkin hurahdettiin tänä talvena patoihin :)

    VastaaPoista
  2. kyllä pitkään miedolla lämmöllä haudutetut pataruoat vain ovat poikaa, näin vielä kevättalvesta kun aunrinkopaistaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kaikki se aika minkä ruoka on hautumassa jää ulkoiluun, nyt kun lunta näyttää riittävän. Meillä alkoi uusi hiihtokausi.

      Poista
  3. Meillä taidettiin tehdä tämä Jamien chili con carne viime talvena. Ja kyllä tykättiin! :)

    Pataruaot <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippu resepti, eikä se toinenkaan Jamien chili con carne häviä tälle. Se, mikä tehdään jauhelihasta.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta