Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Siemennäkkäriä - kevyesti


Sain reseptitoivetta mantelijauhoista tehdyistä leipäsistä ja koekeittiö käynnistyi eilen. Olen aiemmin tehnyt Ahvenanmaan näkkäriä, joka koukutti perhettämme vuoden ajan. Valitettavasti maissijauhot eivät ole kovin terveellisiä, joten tässä toinen vaihtoehto kotitekoiseksi näkkäriksi. Tämäkin on  gluteeniton ja sopii myös karppaajille sekä painontarkkailijoille. Siemeniä voi vaihdella oman mielen mukaan. Tykkään kovasti kurpitsansiemenistä, mutta näkkärin kaulinta on hieman hankalampaa niiden suuren koon vuoksi. Näkkärissä on reilusti suolaa ja se myös maistuu eli ehdottomasti käytöön joku hyvälaatuinen suola, kuten Maldon sormisuola. Sitäkin saa nykyään jo tavallisista kaupoista.

Tästä ei tule täysin rapeaa, mutta rouskis kuuluu, koska siemeniä on niin paljon.



Siemennäkkäri

3 luomu munaa
3 rkl Fibrex sokerijuurikaskuitua (pitäisi löytyä päivittäistavarakaupoista gluteenittomalta osastolta)
1 dl mantelijauhoa - kuorituista manteleista (luontaistuotekaupoista esim. Life)
1,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä tai kurpitsansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
2 tl Maldon Provence sormisuolaa tai 2 tl jotakin muuta hyvää suolaa ja 0,5 tl yrttejä
0,5 dl vettä

Sekoita kananmunat kevyesti ja lisää sokerijuurikaskuitu, anna turvota max. 10 min. Älä unohda pidemmäksi aikaa tai kulhossa on sementtiä vastassa. Lisää joukkoon mantelijauhot ja sekoita. Lisää siemenet ja vesi. Sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperille. Ota toinen leivinpaperi, laita se taikinan päälle ja kaulitse koko pellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Jos haluat näkkäripaloista symmetrisiä, niin tee tässä vaiheessa taikinapyörällä jaot. Laita uuniin 150-asteeseen n. 30 minuuttia, avaa uunia muutaman kerran paiston aikana, jotta kosteus pääsee ulos.



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Mantelia ja sesamia näkkärissä - tuo ei voi olla kuin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järjettömän hyvää ja vielä terveellistä :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta