Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Wokkauksia ja herkuttelua


Kahvakuulailun ja saunan jälkeen olo on mitä parhain ja nälkä hiipi esiin. Onneksi eilen sai iltaruokaa parhaimmillaan - kiinalaista. Paljon kasviksia, hieman lihaa ja tällä kertaa myös vähän nuudeleita. Tämä versio ei ollut niin väkevä kuin yleensä, paljon riippuu käytettyjen chilien väkevyysasteesta, jos se paketissa sattuu lukemaan. Meillä oli käytössä mietoja chilejä ja potkua olisi voinut olla ihan vähän enemmänkin. Thaimaasta tuodut kuivatut linnunsilmächilit ovat niin tömäköitä, että niiden käytön kanssa saa olla varovainen. Chili tekee hyvää koko kropalle.

"Korkean karotenoidipitoisuuden vuoksi chilillä on myös antioksidanttisia vaikutuksia. Lisäksi chilin poltteen aiheuttavien kapsaisinoidien on todettu olevan terveyttä edistäviä useissa tutkimuksissa.
Chilin poltteen aiheuttavat kapsaisinoidit vilkastuttavat pintaverenkiertoa ja lisäävät aineenvaihduntaa - chili onkin luontainen apu laihdutukseen!"

Nestle järjesti kilpailun, jossa piti käytää kokkaamiseen Maggi Fond Cup -tuotetta ja jälkiruokaan Nespresso kahvia ja Mövenpick jäätelöä. Alunperin minun ei pitänyt kilpailuun osallistua, koska en kyseistä kahvikonetta omista, mutta kun tuli nyt tämä wokki tehtyä sopivasti ja Mövenpickiä oli pakastimessa, niin laitetaan menemään. PT:lle tiedoksi, en syönyt koko jäätelöä, maistoin vain :)



Kanawok

2 rkl oliiviöljyä
330 g kananfile suikaleita
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
450 g kasviksia (porkkana, punaista ja keltaista paprikaa, papuja) tai pakaste wok-vihanneksia
300 g kiinankaalia suikaloituna
1/2 dl cashewpähkinöitä

Kastike:
1,25 dl vettä +  1 tl Maggi Fond Cup kanaliemivalmistetta
2 rkl sakea
2 rkl soijakastiketta
1 rkl ketsuppia
1 tl hunajaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä


2 punaista chilipalkoa
25 g raastettua inkivääriä
1 kokonainen san solo valkosipuli

2 tl maissitärkkelystä + tilkka kylmää vettä

40 g riisinuudeleita

Sekoita kanafileisiin soijakastike ja jätä lautaselle marinoitumaan.

Valmista kastike. Laita pieneen kattilaan vesi, kanaliemivalmiste, sake, soijakastike, ketsuppi, hunaja ja mustapippuria myllystä. Kiehauta sekoitellen ja jätä pienelle lämmölle. Kuumenna oliiviöljy wok-pannussa ja lisää hienonnetut chilit ja valkosipuli sekä inkivääriraaste. Paista sekoitellen muutama minuutti, mutta varo palamista. Lisää sitten seos wok-pannusta kastikkeeseen, kiehauta ja suurusta maissitärkkelyksellä. Jätä miedolle lämmölle.

Kuumenna oliiviöljy wok-pannussa ja kypsennä kanat kuumalla pannulla. Lisää renkaiksi leikattu sipuli loppuvaiheessa kun kanat ovat jo miltei kypsiä. Siirrä kanat ja sipuli lautaselle odottamaan.

Kiehauta 1 l vettä ja kaada kiehuva vesi riisinuudeleiden päälle, anna hautua 2 minuuttia. Tee tämä seuraavan vaiheen kanssa samanaikaisesti.

Wokkaa kasviksia, kunnes ovat sopivan kypsyisiä - jätä purutuntumaa, lisää muutama minuutti ennen loppua kanat ja kiinankaali. Lisää 1 tl suolaa ja jatka kypsentämistä sekoitellen. Kaada vesi nuudeleista ja huuhtele ne. Lisää nuudelit ja kuumana odottanut kastike pannuun, sekoittele kunnolla. Lisää pähkinät.



Tummien makujen jäätelö

Kastike:
2 dl kahvia (Nespresso Arpeggio tai muu vahva kahvi)
3 rkl kaakaotomusokeri
3 rkl sokeroimaton luomu kaakaojauhe tumma
2 tl perunajauhoa
1-2 tl neitsyt kookosöljyä
ripaus sormisuolaa

Mövenpick Swiss Chocolate
Vadelmia
Cashewpähkinöitä ja pistaasipähkinöitä

Sekoita haaleaan tai kylmään kahviin tomusokeri, kaakaojauhe ja perunajauho. Kiehauta liedellä, seos paksuuntuu nopeasti. Lisää neitsyt kookosöljy ja pieni ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi.
Jos kastike on liian paksua lisää vielä vähän kahvia. Kokoa annos.



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan näköistä, kiitos reseptistä ja mukavaa viikonoppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna :) ja ihanaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  2. Onnittelut tummien makujen kokille kilpailumenestyksen johdosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja onnittelut myös sinulle :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta