Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kevätkääryleitä


Aurinko paistaa kuumasti ja minä tyttö tein 26 rullallista kevätkääryleitä - selkeästikin kevät on lähellä. Kevätkääryleitä on nautittu loppuviikon ajan lounaaksi ja hyvältä ovat maistuneet.

Pieniä ongelmia ilmaantui riisipaperin heikkouden vuoksi, mutta loppujen lopuksi kaikki saatiin rullalle. Resepti on Gordon Ramsayn uudesta keittokirjasta Kokkauksen taito pienillä muutoksilla. Kääryleet voi tehdä vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa tarjoiluun saakka. Minä söin tänään viimeisen lounaaksi.



Raikkaat katkarapukääryleet


200 g riisinuudeleita
500 g isoja kuorittuja pakaste katkarapuja sulatettuna, purista ylimääräinen neste pois
1/2 jääsalaatista suikaloituna
4 kevätsipulia siistittynä ja pilkottuna
2 isoa porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
4 rkl korianteria pilkottuna
4 rkl thai-basilikaa pilkottuna
4 rkl minttua pilkottuna
2 limen mehu
24-28 pyöreää syötävää riisipaperilevyä (halkaisija 16 cm)

Dippikastike
4 rkl hienosokeria
4 rkl riisiviinietikkaa
1,8 dl kalakastiketta
2 punaista chiliä siemenet poistettuna ja hienoksi pilkottuna
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienoksi pilkottuna
2 kevätsipulia siistittynä ja hienoksi viipaloituna
2 rkl korianteria pilkottuna
4 rkl minttua pilkottuna

Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä juoksevassa kylmässä vedessä. Kun nuudelit ovat jäähtyneet, ravista ylimääräinen vesi pois ja laita syrjään.

Tee dippikastike sekoittamalla yhteen sokeri, riisiviinietikka, kalakastike, chilit ja valkosipuli. Sekoita hyvin ja jatka sekoittamista kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput ainesosat. Sekoita, tarkista maku ja laita syrjään.

Aloita kääryleiden tekeminen pilkkomalla nuudelit (saksilla kävi näppärästi) karkeasti kulhossa. Sekoita joukkoon katkaravut, salaatti, kevätsipuli, porkkana, korianteri, basilika ja minttu. Lisää limettimehu ja kaksi ruokalusikallista dippikastiketta ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa kastiketta.

Laita riisipaperi kulhoon, jossa on kuumaa vettä. Anna paperin olla kulhossa noin 20 sekuntia, kunnes se on pehmentynyt taipuisaksi. Roiskauta työskentelyalustalle hieman vettä, ennenkuin laitat riisipaperin siihen. Laita sitten lusikallinen seosta keskelle paperia ja taita reunat sen päälle. Kääri paketti kevätkääryleen muotoiseksi ja tee sama jäljellä olevalle seokselle ja riisipaperille.

Tarjoile kääryleet dippikastikkeen kera.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa