Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Apple Pie -jäätelöä


Ostin viime kesänä jäätelökoneen, mutta jostakin kumman syystä sitä ei ole tullut käytettyä kuin yhden ainokaisen kerran. Kotitekoinen jäätelö luomumunista tehtynä on luokkaa järisyttävän hyvää, kun vertaa sitä tavalliseen kaupan jäätelöön, vaikka vähän parempaankin sellaiseen.

Kun ystävät viime viikonloppuna olivat kylässä tekaisin jälleen kerran jäätelöä, mutta tällä kertaa ilman konetta. Minulla on ollut tuossa kirjapinossani pitkään Elisabeth Johanssonin Jäätelö -kirja, jossa on kotitekoisia jäätelöitä, sorbetteja, paletoja sekä muita jäisiä herkkuja. Olen kuola valuen selaillut kirjaa ja tänä kesänä meillä todellakin tehdään kotitekoista jäätelöä tämän kirjan kanssa vai miltä kuullostaa rocky road jäätelö, maapähkinä-toffee jäätelö, lakritsi-samppanjagranita tai creamy tropical (pyyhkii kuolaa näppikseltä...)

Ensimmäiseksi kokeilin Apple pie -jäätelön ja se oli niiiiiin hyvää. Tein jäätelön gluteenittomana eli vaihdoin vain keksit gluteenittomiksi suklaakekseiksi.

Taidanpa pyöräyttää vielä jonkun herkkujäätelön huomiseksi, kun näyttää lähes hellettä olevan.

Ihanan lämmintä lomapäivää!



Apple pie -jäätelö

Omenahilloke:
2 omenaa
3 rkl vettä
3 rkl sokeria
1/2 tl jauhettua kanelia

n. 8 murennettua vaniljapikkuleipää / gluteenittomia suklaapikkuleipiä

Tuorejuustojäätelö
200 g tuorejuustoa esim. Philadelphiaa 
3 munankeltuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 maustemittaa suolaa
3 dl kuohukermaa
3 munanvalkuaista
1/2 tl jauhettua kanelia

Omenahilloke: Kuori ja paloittele omenat. Keitä omenanpaloja vedessä ja lisää sokeri. Anna hautua pari minuuttia. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon kaneli.

Rouhi pikkuleivät muruiksi.

Tuorejuustojäätelö: Vatkaa tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja suola. Vaahdota kerma ja kääntele se seokseen. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja kääntele vaahto seokseen.

Levitä vuokaan kerroksittain tuorejuustojäätelöä, omenahilloketta ja keksimuruja. Pane vuoka pakastimeen vähintään 4-5 tunniksi. Peitä vuoka kannella tai muovilla, mikäli säilytät jäätelöä pidempään.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää! Mulla oli juuri mielessä, että kermakakun sijaan teksin jonkinlaisen jäätelökakun lauantaina kun vanhempani ja siskoni tulevat meille viettämään äitienpäivää! Luulen että lapsilekin se kelpaisi paremmin kuin jokin kakku ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätelö katosi pakkasesta huikealla vauhdilla ja tuohon oli jotakin kakun ja jäätelön välimaastosta. Toivottavasti juhlat menivät hyvin.

      Poista
  2. ihana juttu teistä uusimmassa Viini-lehdessä. Hymy nousi kasvoille, kun tajusin kenestä Johannasta on kysymys. Kuntokuuri on selvästi tuottanut tulosta, kun olit niin hyvävointisen näköinen lehden kuvissa:)

    VastaaPoista
  3. Itse tyydyn vain ilman jäätelökonetta tehtäviin jäädykkeisiin, kaappeihin ei vain enää mahdu uusia koneita... Tämn ilmeisesti voisi tehdä ilman konettakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tämä on tehty ilman konetta. Tuo kirja oli täynnä ei koneellisia reseptejä ja tietysti juuri kun menin sellaisen härpäkkeen ostamaan :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa