Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Raparperipiirakkaa ja golden feeling


Mökkiremontti on aloitettu ja sen myötä ruoanteon pitää olla hetkellisesti hyvin nopeaa ja mahdollisimman helppoa. Pöly lentää ja kun lämpötila on ulkona 30C, niin sisällä siihen voi lisätä vielä rapsakasti +10C. Takka on hajoitettu ja nyt pihassa odottaa valtaisa tiilikasa, josta voisi rakentaa vaikka ulkogrillin. Keittokomeron oviaukko suurennettu ja nyt siellä mahtuu jo pyörähtämään ympäri. Vielä maalia pintaan, niin eiköhän sen jälkeen voi alkaa jo asettumaan ja etsimään ruokapöydälle sopivaa ulkopaikkaa. 
Eilen tein nopeasti rapaperipiirakan mökille ja samaan kassiin nakkasin Golden Capilta lähetetyt uutuus siiderit Golden Cap Alcohol Free Apple Cider ja Lemon Soda Ciderin. Olen siiderien ystävä, mutta minun makuuni parhaiten sopivat ranskalaiset ja englantilaiset perinteiset siiderit. Näistä uutuuksista eniten minun makuuni oli alkoholiton versio. Vanhan ajan sitruunalimsasta pitävät löytävät varmasti samankaltaisuuksia Lemon Soda Cideriin.


Rapaperipiirakka oli vasta ensimmäinen tänä vuonna ja se maistui aivan taivaalliselta merenrannassa, suurin syy taisi olla nauttimispaikka - uskomaton auringonpaiste ja merentuoksu.

Raparperipiirakka

Pohja
2 dl sokeria
75 g voita
1 muna
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
300 g rapaperiä paloiteltuna ja kuorittuna
1 dl kermaa
1/2 dl muscovadosokeria
1 rkl maissijauhoja
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 dl rusinoita
1 dl kookoshiutaleita

Vaahdota sokeri ja voi. Lisää muna ja sekoita hyvin.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen kerman kanssa joukkoon. Levitä taikina voidellun (halkaisija 27 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori ja paloittele raparperit ja laita kattilaan. Mittaa päälle kerma, sokeri ja maissijauhot. Kiehauta muutama minuutti. Sekoita kaneli, inkivääri, rusinat ja kookoshiutaleet täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
Kypsennä 200 asteessa noin 30 min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Lemon Soda teki äärimmäisen vaikutuksen erääseen hyvin isoon raidalliseen yksilöön, jota ei tahtonut saada lasista ollenkaan pois :)

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ihanat maisemat mutustaa kesäistä raparperipiirakkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija, kun vielä saisi työleirin valmiiksi, jotta voisi kunnolla keskittyä nauttimiseen.

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa