Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Vaniljatäytteiset omena-persikkakuppikakut


Olen kokonaan unohtanut leipomisen ja leivonnaiset, viime talven projetillani "hellan ja kahvakuulan välissä" lienee jotakin tekemistä asian kanssa. Eilen kaivoin esiin Leila Lindholmin Kuppikakkuja, ole hyvä -kirjan, jonka olin tunkenut kirjapinoni alimmaiseksi, varmaankin siinä toivossa että unohtaisin sen. Jösses mitä reseptejä. Tässä saa tosissaan laittaa tossua toisen eteen, jos tuota kirja alkaa lukemaan tarkemmin. Kuola valui sivuille.

Päätin ottaa kokeiluun Janen vanilja-omenakuppikakut vain todetakseni hetken kuluttua, että joku oli syönyt lähes kaikki omenat ja näin omenakuppikakut muuttuivat persikka-omenakuppikakuiksi. Tulos oli joka tapauksessa luokkaa "aivan liian hyvää". Tuo vaniljatäyte oli niin hyvää. 
Kirjassa on ihania kuppikakku- ja whoopiereseptejä ja kaiken lisäksi kirja on kuppikakkumaisen kaunis. Kuten eilen facessa kommmentoin, tämä ei tiedä hyvää.... lenkkareihin pitää lisätä vauhtia, jotta saan testattua näitä lisää. Toteutin nämä jälleen gluteenittomana, joten resepti toimii myös niin ja juuri siitä syystä leivonnaiseni ovat usein "ei niin kuohkeita". Selityksen makua, mutta gluteenittomat jauhot eivät vaan aina toimi kovin hyvin.

Nämä ovat ehdottomasti parhaimmillaan tuoreina, mutta jos tarjoilet ne vasta seuraavana päivänä kannattaa niitä lämmittää pieni hetki ennen tarjoamista.





Vanilja-persikka-omenakuppikakut
 12 kpl

2 luomukananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
75g voita
0,75 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kardemummansiemeniä

Kuohukermaa koristeluun

Vaniljatäyte
1/2 vaniljatanko
200g Philadelphia-tuorejuusto
1 rkl tomusokeria
1 rkl kuohukermaa

Omenatäyte
3 omenaa ja/tai persikkaa
25g voita
1,5rkl sokeria
2 tl jauhettua kanelia

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Valmista vaniljatäyte ja omenatäyte. 
Vaniljatäyte: Halkaise vaniljatangot ja kaavi siemenet pois. Vatkaa tuorejuusto, vaniljansiemenet, tomusokeri ja kuohukerma sileäksi seokseksi.  
Omena tai persikkatäyte: Kuori omenat. Paloittele omenat tai/ja persikat pieneksi ja paista palat pehmeiksi voin, sokerin ja kanelin seassa. Anna jäähtyä.
Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää siihen maito ja sekoita neste munavaahtoon.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja jauhetut kardemummansiemenet keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.
Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla ja hedelmänpaloilla. Pane vaniljatäyte pursottimeen. Työnnä pursotinterä taikinaan ja pursota hieman täytettä joka vuokaan. Kypsennä kuppikakkuja uunin keskiosassa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja pursota vaahtoa kuppikakkujen päälle.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Täytyykin korvamerkitä tämä ohje!
    Ja pistää ostoslistalle tuo Leila Lindholmin kirja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ruotsalaiset keittokirjat ovatkin niin hyviä? Leilan kaikki kirjat ovat olleet erinomaisia, eikä tämäkään tehnyt poikkeusta. Etsin jo urheiluliikkeiden mainoksista uusia lenkkitossuja :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa