Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Destrooper sitruuna-inkiväärijäätelö


Jules Destrooper -jälkiruokahaaste on vihdoinkin toteutettuna. Pikkuleivät hupenivat rasiasta siihen tahtiin, hyvä etten joutunut ostamaan lisää ennen jälkkärin tekoa. Eilen päätin ottaa härkää sarvista, koska tänään on viimeinen päivä ja minähän en tunnetusti tee mitään ajoissa. 

Mietintähattuun mahtui monenmoista ajatusta jälkiruoasta, mutta yksi pysyi alusta saakka ja se oli sitruuna. Joten tässä resepti Destrooper sitruuna-inkiväärijäätelölle. Kuulostaa aika eksoottiselle, mutta oli juuri sopivan makea. Ehkä jopa aika makea, mutta eihän se jälkkärissä haittaa.

Nyt sitten vain odottelen tuomariston päätöstä, kuka onnekas pääsee Postresiin illalliselle ja kuka saa jälkkärinsä ravintolan listalle.


Destrooper sitruuna-inkiväärijäätelö

Lemon curd
6 luomumunan keltuaista
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu (n. 1 dl)
1 tl raastettua sitruunan kuorta
10 cm pala inkivääriä raastettuna

Jäätelö
200 g tuorejuusto esim. Philadelphia
3 luomumunan keltuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
pieni ripaus suolaa
3 dl kuohukermaa
3 luomumunan valkuaista
2 rkl tuoretta rosmariinia

1 ltk Jules Destrooper Butter Crisp -keksejä murskattuna

Koristeeksi suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä murskattuna

Lemon curd: Pese sitruuna ja raasta kuoresta 1 tl. Purista sitruunasta mehut. Kuori inkivääri ja raasta se. Vatkaa keltuaisia ja sokeria vesihauteessa, kunnes seos paksunee. Lisää joukkoon sitruunanmehu, raastettua sitruunankuorta ja purista raastetusta inkivääristä mehu (älä siis lisää inkivääriä, vain mehu siitä). Vatkaa koko ajan. Seoksen paksuuntuminen kestää noin 10 minuuttia. Kun seos on sopivan paksuista, nosta kulho sivuun jäähtymään ja tee jäätelöseos.

Jäätelö: Vatkaa tuorejuusto, keltuaiset, sokerit ja suola. Vaahdota kerma ja kääntele se seokseen. Vatkaa  valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja kääntele sekaan. Lisää tuoreita rosmariininlehtiä pieneksi silputtuna.

Levitä vuokaa kerroksittain jäätelöä, keksimuruja ja lemon curd -tahnaa. Niin että päällimmäinen kerros on jäätelöä.

Laita vuoka pakastimeen. Seuraavana päivänä Destrooper sitruuna-inkiväärijäätelö on valmista tarjottavaksi. Ripottele tarjotessasi jäätelön päälle murskattuja pistaasipähkinöitä ja koristele rosmariinilla.

Bon Appetit!

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta