Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kookos-limeviipaleet


Mikä ihmeen leivontahimo minuun on iskenyt? Kolmas kerta viime viikolla, tässä saa alkaa heiluttamaan kuulia päivittäin, jos tämä meno jatkuu.
Kaivoinkin kuulat tänään esiin ja se tuntui todella hyvältä pitkästä aikaa. Selvennyksen vuoksi - hyvältä tuntui kuulailun jälkeen eikä suinkaan sen aikana. Tauko on tehnyt tehtävänsä...

Viikonloppu nautittiin mökkeilystä ystävien kanssa. Illan pimetessä kokkoja sytytettiin naapurimökeillä ja kirkas tähtitaivas oli kattona kun viimeisiä grilliherkkuja nautittiin. Täydellinen ilta!
Lupaan, että ensi keväänä vien kauniita astioita mökille ja tämä paperilautasten käyttö loppuu, jotta saadaan parempaa kuvamateriaalia tänne. Avohyllyt ovat valmiina, joten lautasille on vihdoinkin paikkansa. Hankintalistalle kuuluu myös kunnon grilli, mutta onneksi on koko talvi aikaa vertailla eri grillien ominaisuuksia :)

Tällaista herkkua tuli tehtyä venetsialaisiin ja se on todellakin täyttä tavaraa, kuten ainesmääristä näette. Olihan se hyvääkin, limen raikkaus kompensoi makeutta. Pellillisestä tulee valtava määrä, koska makeuden vuoksi nämä kannattaa leikata aika pieniksi paloiksi. Laitoin varmuuden vuoksi puolet piirakasta pakastimeen, etten syö kaikkea. Joku roti sentään pitää olla.

Edit: maistuvat muuten aika hyvältä suoraan pakastimestakin syötynä


Kookos-limeviipaleet

1 pellillinen

450 g pehmeää voita
5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 pestyn limen kuori
6 luomukananmunaa
7,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja (tein gluteenittomista)
5 dl kookoshiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Limettikuorrute
125 g pehmeää voita
6 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 pestyn limen raastetut kuoret ja 1 limen mehu
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
Sitruunan ja limetin kuorta koristeluun

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon limetin raastetut kuoret ja kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
Sekoita jauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos vaahtoon.
Aseta leivinpaperi reunallisen uunipannun pohjalle ja täytä pannu taikinalla.
Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.
Jätä kakku jäähtymään ja sekoita kuorrute.

Valmista limettikuorrute. Vaahdota voi, tomusokeri, vaniljasokeri, raastettu limetinkuori, limettimehu ja tuorejuusto. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja leikkaa kakku viipaleiksi. Raasta pintaan pestyn limen ja sitruunan kuorta.

Ohje: Vielä yksi pala - Leila Lindholm
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Näyttävät todella herkullisilta. Lime sopii siihen varmasti ihanasti:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kivasti raikasti kokonaisuutta, joka todellakin oli makea. Tämä on sokerihiirien todellinen herkku :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa