Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lasagne auttaa sekasortoon


En sitten yhtään tiedä mitä täällä talossa on tapahtunut, mutta täällä näyttää siltä kuin kukaan ei olisi siivonnut puoleen vuoteen. Kaiken lisäksi joka paikka on täynnä puoliksi purettuja kasseja reissuista, mökiltä, koulusta ja vaikka mistä. Tänään kun katsoin ympärilleni ahdistus iski kunnon voimalla  ja katsoin parhaimmaksi pimentää valoja, siirtyä keittiöön, laittaa klassisen musiikin soimaan ja alkaa tekemään lasagnea. Kun keskittyy ruoanlaittoon, sitä unohtaa kaiken ylimääräisen kaaoksen, mutta ruokaa pitää tehdä rauhassa keskittyen. Kuten facen puolella kommentoinkin, nyt olo on rauhallinen ja on jo tarpeeksi pimeää, ettei sekasorto näy. Ehkä huomenna olen valmis kohtaamaan kaaoksen aikuismaisesti luuttu kädessä, mutta tänään ei ollut se päivä. Tänään oli juuri oikea päivä lasagnelle.

Resepti löytyi Jamie Oliverin sivuilta ja hieman sitä muunnellen syntyi ihana herkku, jota lapset kävivät kuolaamassa uunin takana. Tein lasagnen Semperin gluteenittomista levyistä, mutta alkuperäinen on tehty tavallisilla, joten toiminee myös niin.



Lasagne
6:lle

1 paketti pekonia
2 punasipulia hienonnettuna
3 porkkanaa pieneksi kuutioituna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 sellerinvartta pieneksi kuutioituna
300 g pakastettuja suppilovahveroita
2 rkl kuivattua timjamia
oliiviöljyä
500 g naudanjauhelihaa
800 g tomaattimurskaa
tölkillinen vettä
2,5 dl punaviiniä
basillikan lehtiä ja varsia silputtuna
suolaa, mustapippuria

lasagnelevyjä gluteenittomia tai tavallisia

valkokastikkeeseen:
1/2 punasipuli ohuesti siivutettuna
600 ml sinistä maitoa
pari oksaa tuoretta persiljaa
1/2 tl muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
35 g voita
50 g gluteenitonta jauhoa tai vehnäjauhoa
70 g vastaraastettua parmesania

Leikkaa pekoni paloiksi kylmään pannuun ja paista kullanruskeaksi. Lisää paloiteltu porkkana, sipuli, valkosipuli, selleri, timjami ja sulatetut suppilovahverot. Anna kasvisten pehmentyä n. 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja tölkillinen vettä, jauheliha, punaviini, mausteet ja basilikan varret silputtuna. Anna kiehua kevyesti n. tunnin verran kannen alla. Lisää lopuksi basilikan lehdet.

Valkokastike: Laita kattilaan maito, sipuli, persilja, muskottipähkinä ja kiehauta kevyesti. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen, lisää maitoseosta pikku hiljaa koko ajan sekoittaen. Lopuksi anna paksuuntua kevyesti, mutta varo ettei seos pala pohjaan. Lisää parmesanraaste, mutta jätä vähän vuoan päälle.

Rakenna lasagne kerroksittain niin, että alimmaisena on jauhelihakastiketta ja päällimmäiseksi jää valkokastike. Näillä määrillä sain kolmikerros lasagnen. Ripottele päälle loput parmesanraasteet. Laitan uuniin 200-asteeseen 20 minuutiksi folion alle. Ota folio pois ja laita uuniin kiertoilmaan 200-asteeseen tai tavalliseen 225-asteeseen 30 minuutiksi. Tarkkailee pintaa aina välillä, ettei pääse palamaan.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta