Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Perjantain viinivinkki ja Kalastajan kerrosburger


Se on kuulkaas sellainen juttu, että huomenna on Viinipäiväntasauksen aika. Ilmat ovat sen verran koleat, että nyt pitää vaihtaa punaviiniin ihan virallisesti. Tänään kuitenkin vielä viinivinkkinä valkoinen Riesling.

Tämän päivän viinivinkki on poikkeuksellisesti kilpailureseptini viini. Reseptiä äänestämällä saatte lähetettyä minut Tukholmaan kilpailemaan muutaman muun skandinaavin kanssa Chilen matkasta. Joten laittakaahan ääntä menemään ja lähettäkää minut sinne missä pippuriset viinit kasvavat, niin pääsen kertomaan niistä lisää teille.

Kilpailun juttuna oli rakentaa skandinaavinen ruoka Cono Surin Rieslingille tai Pinot Noirille. Minä päädyin Cono Sur Bicicleta Riesling 8,98 € viiniin. Tuoksu on hedelmäinen, omenainen. Maku on kuiva, hedelmäisen raikas ja hieman hapokas. Viini sai kultamitalin Vuoden Viini -kilpailussa, klik.

Jostakin kumman syystä kilpailureseptien joukossa oli huomattava määrä erilaisia burgereita, lieneekö uusi skandinaavinen hitti. Tässä kuitenkin minun burgerini, joka on hyvinkin suomalainen.


Ihanaista viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!




 Kalastajan kerrosburger

Täyte:
200 g kylmäsavulohta pieneksi kuutioituna
150 g keitettyä perunaa kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
3 dl tilliä hienonnettuna
4 rkl punasipulia pieneksi kuutioituna
n. 3/4 dl hienoksi raastettua piparjuurta
1 dl kurkkua pieneksi kuutioituna
1 rkl sitruunanmehua
2 dl smetanaa
suolaa

Pohja:
130 g Maalahden limppua tai vastaavaa
75 g voita

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa leipä paloiksi ja laita tehosekoittimeen, pyöräytä tasaiseksi ja lisää voi paloina. Anna pyöriä kunnes massa on tasaista.

Rakenna burgerit tarjoilulautasille stanssin avulla. Alimmaiseksi leipää, sitten lohiseosta, leipää ja lohiseosta.
Voit myös tehdä sopivaan muottiin yhden isomman,  jossa on vain pohja ja lohiseos. Vuoraa muotti kelmulla, niin irrottaminen on helpompaa tai burgerin voi rakentaa vaikka lasiin.
Laita jääkaappiin vähintään 15-30 minuutiksi.

Koristele

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Heip! Vitsit näistä tuli hyviä, kiitos loistavasta reseptistä! Postasin ohjeen myös blogiini ja laitoin linkin sivuillesi. :)

    http://ellanreseptikirja.blogspot.fi/2014/09/juhlava-lohileivos.html

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta