Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Perjantain viinivinkki - Wolfberger Muscat 2012


Viinityyppi: valkoviini
Rypäleet: 100% Muscat
Maa: Ranska
Hinta: 10,99€ Alko
Nautitaan hyvin jäähdytettynä

Tuoksu: Mausteinen, rusinaa, kuivahedelmiä, kukkaketoa
Maku: Kuiva, mausteinen, rusinaa

Sopii loistavasti itämaisten tai muiden mausteisten ruokien kumppaniksi sekä kermalla pehmennetyn kasviskeiton kanssa.

Alsacen alueella viljellään kahdenlaista Muscat–rypälettä, varsinaista Muscat d’Alsacea, joka tunnetaan myös nimellä Muscat à Petits Grains, sekä Muscat Ottonelia. Muscat on niin hankala viljeltävä ja sen sato niin vaihtelevaa, että monet viljelijät ovat luopuneet siitä ja näin sen viljelyala on enää noin 2 % Alsacen viinialasta. Muscat d’Alsace, joka on mainittu kirjallisuudessa ensimmäisen kerran 1400-luvulla, on hyvin aromaattinen ja hapokas. Muscat Ottonel ilmestyi alueelle 1800-luvun puolivälissä. Se on varhain kypsyvä matalahappoinen lajike, vähemmän hedelmäinen, mutta myös vähemmän herkkä.

Muscat-rypäleet poimitaan käsin mahdollisimman varhain lokakuussa, jolloin ho­mehtuminen estetään ja saadaan rypäleiden herkullinen hedelmäisyys säi­lymään. Viini valmistetaan lämpökontrolloiduissa teräs­tan­keissa 18°C lämpötilassa ja pullotetaan varhain satokautta seuraavana keväänä.

Wolfberger Muscat on kirkas, vaaleankeltainen, hieman vihreään vivahtava. Tuoksu on he­del­­mäinen, raikkaalle Muscatille tyypillisen rypäleinen, mutta silti täysin kui­va. Se tuo mieleen tuoreena viinitarhassa käsissä murskattujen rypäleiden mehun. 

Lähde: maahantuojan sivut www.norex.fi

Mukavaa viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Miltä tämä viini maistui _sinun_ mielestäsi? Olisi mukava kuulla miksi suosittelit juuri tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisessa viinivinkissä on tuoksu ja maku -kohta. Ne ovat minun havaintojani viinistä. Lisäksi mainitsen aina, jos olen nauttinut viiniä jonkun ruoan kanssa ja se on siihen sopinut eli uskallan suositella tätä kiinalaisen kanssa, koska sen kanssa sitä nautittiin.

      Syy miksi viini on perjantai viinivinkeissä on niin yksinkertainen juttu että pidin siitä :)

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa