Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lasten juhlien reseptejä - riisisuklaa, kookospallo, kinuskikakku ja huippu uutisia!


Lupasin edellisessä postauksessa laittaa teille muutaman "so last season" -reseptin, jotka ovat niin helppoja ja lasten suuhun sopivia, että näitä voisi tehdä useamminkin ja tuunailla vähän erimakuisiksi.

Tuossa kerroslautasen alimmalla hyllyllä on voitaikinaan kääräistyjä kotitekoisia lihapullia. Keskimmäisellä hyllyllä vaahtokarkkeja, joiden tekoa meinaan kokeilla lähitulevaisuudessa, mutta nämä ovat suoraan kaupan hyllyltä. Ylimmäisenä kotitekoista riisisuklaata.

Pöydästä löytyi myös poppareita ja karkkia sekä tietysti mehua ja limsaa. Minä en kannata limsan juontia, mutta erikoistapauksissa sallittaneen. Kotimehut hakkaavat ne mennen tullen ja jos hiilihappohimotus iskee voi omalla hiilihapotuslaitteella tehdä kuplia mehuun. En meinaa edes kertoa mitä mieltä olen energiajuomista, teksti olisi julkaisukelvotonta, joten jätän vuodatuksen väliin.




Riisisuklaa

Suklaata
Riisimuroja

Koska nämä tulivat lapsille käytin maitosuklaata, itselleni olisin tehnyt tummasta suklaasta. Sulata suklaa kattilassa, ota pois liedeltä ja lisää riisimuroja kunnes seos on sopivan paksua. Tee suuhun sopivia kekoja leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä.

----------------------

Näistä kookospalloista sen verran, että mielestäni näihin olisi ollut kiva laittaa tuon kahvin tilalle vaikka appelsiinimehua ja raastaa appelsiininkuorta joukkoon. Lapset pitivät näistä tällaisenaankin, mutta minusta ne olivat hieman mauttomia.



Kookospallot

3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g voita
1 rkl kahvia tai mehua

Pinnalle kookoshiutaleita


Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää huoneenlämpöinen voi, nypi keskenään ja lisää lopuksi kahvi.

----------------------

Tänä vuonna lapset halusivat kinuskikakut. Minä olin ajatellut koristella kakut kauniisti ranskalaisilla pastilleilla, mutta lapset olivat päättäneet toisin ja lakritsia siihen tuli. Hyvältä maistui, vaikka ei ihan täydelliseltä näyttänyt. Kakut katosivat lasten suihin sillä vauhdilla, että kinuskikakut taitavat olla suosikkilistan kärjessä.



Kinuskikakku

Kakkupohja
6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen
n. 5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Väliin
4 dl mansikkajogurtia
n. 1/2 litraa vadelmia
5 liivatetta
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
2 rkl vettä

Päälle
3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria

Reunakoristeluun
4 dl kermaa
1 rkl sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa .

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Soseuta vadelmat, lisää sokerit ja sekoita jogurttiin. Vatka kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet kuumaan veteen. Kaada jäähtynyt liivateseos jogurttiseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Leikaa leivinpaperista leveät suikaleet kakkusvuoan reunaa kiertämään. Näin täyte ei valahda täyttämisvaiheessa yli vuoan. Pane kakun päällimmäinen osa ylösalaisin kakkuvuokaan, kostuta sivelemällä pullasudilla. Kaada puolet täytteestä vuokaan levyn päälle. Aseta keskimmäinen levy seuraavaksi ja kostuta se. Lisää täytettä, kostuta leikkauspinnan puolelta pohjalevy ja laita vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kumoa kakku ylösalaisin.

Keitä kinuski
Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri. Anna kiehua, kunnes seos paksunee. Tein tupla-annokset ja minulta aikaa meni yli 30 minuuttia. Riippuu määrästä, tehosta, kattilasta ja varmaan myös tähtien asennosta. Ota lusikalla pieni tippa kinuskia ja pudota kylmään veteen, jos saat pudotetun tipan ylös kokonaisena on kinuski valmis, jos se hajoaa lasiin, anna kinuskin kiehua vielä. Kun kinuski on valmis kaada se välittömästi kakun päälle ja anna jäähtyä. Kinuskikissan sivuilla on loistava kuvamateriaali siitä, miten kinuski muuttuu keitettäessä ja milloin se on valmis.

Lopuksi vatkaa kermaa ja lisää sokeri. Pursota kerma kakun reunoille.

-------------------------------



Cocktail-tikut

Näissä suurin homma on tikuttaminen, mutta lapset rakastavat näitä. Tällä kertaa Iso Muru tikutti nämä.

Porkkanapaloja
Kurkunpaloja
Juustopaloja
Lihapullia (kotitekoisia minipullia)
Nakkipaloja

Tikkuja

Lopuksi huippu uutisia!

Facen puolella jo kerroinkin, että sain Glorian Blog Awards -toimikunnalta ihanan sähköpostin, jossa kerrottiin, että olen tällä hetkellä 10 eniten ääniä saaneen ruokablogin joukossa yleisön suosikkiruokablogi -äänestyksessä. Sijoitusta ei kerrottu :) Äänestys loppuu 18.10 ja tarjolla on aika paljon mahtavia palkintoja (myös lippuja gaalaan), joten vielä ehdit äänestämään. Jos sinulla ei ole suosikki sisustus- tai tyyliblogia voi kentät jättää tyhjäksi.
Olen myös ehdolla Suomen parhaaksi ruokablogiksi, mutta siitä päättää arvovaltainen tuomaristo. Jännittää aika lailla, mutta jo pelkkä ehdokkuus on niin käsittämättömän iso kunnia, että en oikein ole vieläkään ymmärtänyt asiaa. Joukossa on aivan upeita blogeja! Gloria Blog Awards -gaala on 1.11 ja siellä julkaistaan voittajat, joka tapauksessa meinaan juhlia hillittömästi :)

Jos haluat antaa äänesi yleisön suosikki äänestyksessä, niin pääset tästä äänestämään!

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta