Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Tulinen inkivääripossu wokissa


Mikä ihana viikko! Pikku Muru on leiponut herkkuja koko lomaviikon ja Iso Muru teki ruoat perjantaina ja lauantaina. Kun lauantaina selailin Farangin -keittokirjaa, hommasin itselleni hirveää matkakuumetta Thaimaahan ja kirosin Porin onnetonta itämaista ravintolatarjontaa, auttoi tulinen inkivääripossu pahimman yli - kiitos Muru ♥.
Tykkään monenmoisesta ruoasta, mutta kun itämainen ruoka on hyvää, on makujen sinfonia niin upea, että se soi suussa monta tuntia ruokailun jälkeen ja kun siihen onnistutaan lisäämään täydellinen viini, ollaan lähellä täydellisyyttä.

Seuraavalla Helsingin reissulla on aivan pakko päästä Farangiin. Thaimaassa naapurihotellimme tarjoilema ruoka oli sellaista, jota jäin muistelemaan kaiholla. Täydellisiä makunautintoja, auringonlaskussa, rannalla, lämpimässä tropiikin yössä... miten niin matkakuumetta - olen ajatustasolla siellä.

Tässä viikonlopun pelastava wokkaus mieheltäni.

Ihanaa alkavaa viikkoa!



Tulinen inkivääripossu wokissa

2 rkl kookosöljy
400 g porsaan ulkofilettä
2 rkl soijakastiketta
2 sipulia

1 kokonainen san solo sipuli
2 isohkoa porkkanaa

n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä

Kastike:
11/4 dl vettä + kanaliemivalmistetta (määrä pakkauksen ohjeen mukaan)
2 rkl sakea
2 rkl soijakastiketta
2 rkl ketsuppia
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl hunajaa
1 tl väkevää kuivattua chiliä
½ tl mustapippuria myllystä
maissijauhoa suurustamiseen

150 g riisinuudeleita (tai n. puoli pakettia)

Korianterinlehtiä

Leikkaa liha suikaleiksi, mausta soijakastikkeella ja jätä lautaselle marinoitumaan. Kuori porkkanat ja paloittele tasakokoisiksi, kuori sipulit ja siivuta renkaiksi, paloittele ja murskaa valkosipuli veitsellä pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.

Valmista kastike. Laita pieneen kattilaan vesi, kanaliemivalmiste ja kaikki muutkin kastikeaineet. Kiehauta sekoitellen ja suurusta lopuksi kylmään vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Jätä odottamaan. Kuumenna uudelleen kun lihat ja sipulit on kypsytetty.

Kuumenna kookosöljy wok-pannussa ja lisää porkkanat. Paista sekoitellen kunnes alkavat pehmetä (jätä purutuntumaa), lisää inkivääriraaste, ja anna kypsyä hetki edelleen sekoitellen. Siirrä lautaselle odottamaan.

Kiehauta 1 l vettä ja kaada kiehuva vesi riisinuudeleiden päälle, anna hautua 2-3 minuuttia. Tee tämä seuraavan vaiheen lopun kanssa samanaikaisesti.

Kuumenna oliiviöljy wok-pannussa kuumaksi ja ruskista possunfileet koko ajan sekoitellen. Hieman ennen kuin fileet ovat ruskistuneet kunnolla, lisää sipulirenkaat ja jatka edelleen sekoitellen koko ajan. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää murskattu san solo ja sekoittele hetki (varo polttamasta). Alenna lämpötila pieneksi ”ylläpitolämmöksi” ja sekoita joukkoon porkkana-inkivääriseos. Lisää kuumennettu kastike, sekä kypsät nuudelit. Sekoita vielä kerran ja tarjoile heti. Annoksiin voi lautaselle lisätä päälle korianterin lehtiä tai hätätapauksessa (kun korianteria ei ole) persiljaa koristeeksi.

Pöytämausteeksi soija
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Kuullostaa maukkaalta ja lämmittävältä, oiva syysruoka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän syksyyn pitää saada tuollaisia lämpöisiä ruokia, jotka antavat voimia talven kestämiseen :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa